A Harcosoknak nem ártott a mennydörgés

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 9. 07:10
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján négy összecsapást rendeztek, hazai pályán tudott nyerni a Miami Heat és a Memphis Grizzlies, míg idegenben a Golden State Warriors, illetve az Orlando Magic. A vesztes csapatok között találjuk a Charlotte Bobcats, a Houston Rockets, az Oklahoma City Thunder, valamint a Los Angeles Clippers csapatát.


Már a kezdésnél besült a houstoni rakéta, amelyben ezúttal nem kapott felszállási engedélyt a McGrady, Artest, Barry hármas. Húzóembereik hiányában az első negyed végére összeszedett 13 pontos hátrányból a nagyszünetre csupán négy, majd újabb negyed elteltével egy pontot faragott le a vendégcsapat, de a hazaiak a záró részben bebiztosították fölényes sikerüket. Az idényben csupán hatodszor győztes gárdában a csereember Rudy Gay 24:12 perc alatt jutott húsz pontig, de igencsak kitett magáért és csapatáért a 18-18 pontot jegyző Mayo-Warrick duó is. Így hiába dobott vendégoldalon hat ember is tíz pont fölött, nyolcadik szezonbeli vereségét szenvedte el a Houston.

 

A 41 pontot szerző Dwyane Wade vezérletével a hullámzóan teljesítő Miami – 15 pont a harmadik, 34 a negyedik negyedben – kiegyenlített csatában diadalmaskodott a jóval kiegyensúlyozottabban produkáló Charlotte ellen. A Heat 12. győzelmét aratta, az ellenfelénél több statisztikai mutatóban is hiába jobb Bobcats a 14. vereségét szenvedte el.

 

Későn éledt az Oklahoma – 42 pont az első, 60 pont a második félidőben –, így a Warriors győzelmét még az sem veszélyeztette, hogy a vendégek teljesítménye két ígéretes negyed után visszaesett. A vesztes csapat egyemberes volt – Kevin Durant 41 pontot és tíz lepattanót szerzett –, miközben a vendégek pályára lépő nyolc játékosa közül hét(!) ért el legalább tíz pontot, megszerezve ezzel a GSW hatodik idénybeli sikerét.

 

Hiába teljesített átlag felett a Davis-Randolph-Camby trió (27 pont, 21 pont és 12 lepattanó, illetve 17 lepattanó), a Clippers 17. szezonbeli vereségét is elszenvedte, az Orlando viszont a 16. győzelmét szerezte meg. A győztes csapatban Dwight Howard vitte a prímet: a center 23 ponttal és 22 lepattanóval zárt.

NBA (ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG):
ALAPSZAKASZ, HÉTFŐ JÁTÉKNAP:
  • Miami Heat - Charlotte Bobcats 100-96
  • Memphis Grizzlies - Houston Rockets 109-97
  • Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 102-112
  • Los Angeles Clippers - Orlando Magic 88-95
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu