Tizenhárom a spanyol kapuban a hokivébén

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 22. 21:57
Nagyszerű, 13-1-es győzelmet aratott a magyar jégkorong-válogatott Spanyolország ellen a budapesti Divízió I-es világbajnokság negyedik fordulójában. Négyen dupláztak, Benk András, Horváth András, Palkovics Krisztián és Kovács Csaba is kétszer zörgette meg a hispán hálót, mellettük Pozsgai Tamás, Ladányi Balázs, Galanisz Nikandrosz, Sofron István és a napokkal ezelőtt bokaszalag-szakadást szenvedett (!) Bartalis István is betalált. Szombaton az olaszok ellen juthatunk fel az A-csoportba.


DIVÍZIÓ 1-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, 4. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG  13-1 (5-0, 3-0, 5-1)
Budapest, Papp László Sportaréna, vezették: Bergamelli (francia), Dalgleish (brit), Smura (lengyel).
MAGYARORSZÁG: Hetényi – Horváth A., Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi – Hegyi Á., Pozsgai, Vas J., Galanisz. Kóger – Orbán, Sille, Palkovics, Kovács Cs., Sikorcin,– Szélig, Benk, Holéczy, Magosi, Bartalis. Szövetségi kapitány: Ted Sator
SPANYOLORSZÁG: Alcaine (Alonso, 41.) – Paz, Betrán, Palacin, J. Munoz, Pedraz – Brabo, Hilario, Barnola, Quevedo, P. Munoz – Parra, Vea, Biec, J. Gavilanes, A. Gavilanes – Hernández, Ribot-Tona, González, De. Pérez, Vázquez. Szövetségi kapitány: Antonie Lucien Basile
Gólszerzők: Pozsgai (10.), Benk (11., 17.), Horváth A. (12., 29.), Ladányi (16.), Palkovics (32., 48.), Kovács Cs. (36., 52.), Galanisz (49.), Bartalis (53.), Sofron (57.), ill. Brabo (47.)
Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc.
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Hollandia–Dél-Korea 3–6 (1–1, 2–4, 0–1)
Szabadnapos: Olaszország.
Péntek 13, de nem úgy. Ennyit lőtt a magyar hokiválogatott Spanyolországnak - 22-én. Nyolcadjára találkoztunk a hispánokkal és nyolcadjára győztük le őket. Jóllehet, ez volt a dolgunk a története első Divízió I-es világbajnokságán részt vevő ellenféllel szemben.
Becsületére váljék korongozóinknak, nem lazsálták el a meccset és szépen termelték a gólokat. Négyen is dupláztak, a közönség ismét fantasztikus volt. Karneváli hangulatot teremtett, a játékosok pedig, mint már oly sokszor, nagyon hálásak voltak érte. Bartalis Istvánnak külön dicséret, a minap bokaszalag-szakadást szenvedett játékos már játszott, sőt gólt is lőtt!
Örülünk, táncolunk, de. És mindenkiben ott van az a de. A 13-1 bemelegítésnek, önbizalom növelésnek jó volt, igazi erőfelmérőnek viszont nem. A szombati, olaszok elleni, mindent eldöntő találkozó egy teljesen más összecsapás lesz.
Érdekes volt látni a mieink arcán a végső dudaszót követően, hogy senki nem volt felhőtlenül boldog. Mert a küldetést még nem teljesítették. Két esztendeje az A-csoportban vitézkedhetett válogatottunk, de hogy ismét a magyar had csodájára járjon a világ, ahhoz meg kell vernünk szombaton az ellenfelet.  
Ez pedig kegyetlenül nehéznek ígérkezik.
ÉRTÉKELÉS:
Ted Sator: Nem érdemes sokat meremgeni ezen a találkozón, de a holnapi találkozó előtt mindenképpen jól jött ez a siker. Nagy meccs lesz, az biztos.
Palkovics Krisztián: Jó melegítés volt holnapra, sokkal nehezebb dolgunk lesz holnap. Jótt tett a pihenés, de kellett ez a mozgás. Nem voltunk egy súlycsoportban, így ez a meccs nem mérvadó. Az sem számít, hogy csak 2-0-ra nyertek az olaszok a mai ellenfelünk ellen. Nehéz felmérni, hol járunk pontosan, szombaton minden kiderül. 
Az A-csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 3 3 - - 26-7 9
2. Olaszország 3 3 - - 11-2 9  
3. Hollandia 4 1 - 3 16-18 3
4. Dél-Korea 3 1 - 2 6-12 3
5. Spanyolország 3 - - 3 3-23 0
EDDIGI EREDMÉNYEK, PROGRAM:
Olaszország-Spanyolország 2-0, Magyarország-Hollandia 7-3, Olaszország-Hollandia 3-2, Magyarország-Dél-Korea 6-3, Hollandia-Spanyolország 8-2, Olaszország-Dél-Korea 6-0, Dél-Korea-Hollandia 6-3, Magyarország-Spanyolország 13-1.
Szombat:
Dél-Korea-Spanyolország 16.00
Magyarország-Olaaszország 19.30
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: 
60. Vége a meccsnek! A főprób sikerült a szombati, olaszok elleni sorsdöntő összecsapás előtt. 13-1!
60. Benk egy nagyszerű passz után lőtt balról a kapusba. Ohh!
57. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Tokaji durrantott rá megint messziről, Sofron lecsapott a kicsorgó korongra, majd a kapuba húzta azt. 13-1!
56. Paz megy le 2 percre. Magyar emberelőny. 
53. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Bartalis! Egy buli után Tokajihoz került hátra a korong, aki azonnal tüzelt, de a kapusról kipattant a pakk. Bartalis érkezett, lövése előbb elakadt, de másodjára már nem. 12-1!
52. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Csodás tilitoli után Galanisz lőtt be laposan balról, bent Kovács Csaba érkezett és a kapuba lőtt. Megvan a tíz közte. 11-1!
52. Parra ül le 2 percre. Magyar emberelőny.
49. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Galanisz! Kovács vitte kapu mögé a korongot a középső harmadból, a visszalőtt pakkot Kóger még elvétette, de az érkezőt Galanisz már nem hibázta el. Megvan a tizedik! 10-1! 
48. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!! Itt a válasz: Sikorcin korcsolyázta körbe a vendégkaput, majd középre adott. Jött Palkovics, aki jobbról, néhány méterről a kapuba lőtt. 9-1!
47. GÓL! Brabo! Távolról a kapu közepébe. Kihasználták az előnyüket, pedig már csak 8 másodperc volt hátra az emberhátrányunkból. 8-1!
45. Horváth A. lement 2 percre. Spanyol emberelőny.
45. Bartalis lőtt fonákkal a kapura, de védte a kapus. Mintha nem is lett volna az a sérülése... 
41. Folytatódik a meccs. Spanyol kapuscsere: Alonso jött Alcaine le. 
40. Vége a második harmadnak! Ebben a játékrészben hármat ütöttünk. Jól van, pihenjünk egyet. 8-0!
39. Kovács Csaba ül le 2 percre. Spanyol emberelőny.
38. Orbán távoli löketét kellett fognia a spanyol kapusnak. 
Kis túlzással az egész csarmok ugrál!
36. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Kóger lőtte kapura jobbról, a pakk kipattant, Kovács megszelidítette, áthúzta a kapu előtt a hosszú oldalra, majd az elfekvő kapus alatt Kovács Csaba a ketrecbe helyezett. Nagyszerű! 8-0!
35. Palkovics vágta kapura egy buli után hirtelen a korongot, Alcaine nagyot mentett.
32. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Újabb emberelőnyt ütöttünk be: Palkovics bikázta kapura jobbról, a kék vonaltól, a ketrec előtt ólálkodó Vas Jánoson megpattant a pakk, ami róla a hálóba csapódott. De, Palkovicsnak adták a gólt. Fesztivál. 7-0! 
32. Vas Márton durrantot kétszer kapura, a kapus mindkétszer védett, a másodikat meg is fogta.
31. Biel ül le 2 percre. 1:46 másodpercig magyar emberelőny.
30. Benk lőtt a kapuvasra!!!
30. Sille fogásért 2 perc. Spanyol emberelőny.
29. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!!! Horváth! Azért szépen halkan Ladányi újabb gólpasszt jegyzett: balról, ahogy szokta laposan középre, Horváth berobbant és közelről a kapuba passzolt. Gyönyörű! 6-0!
29. Azzz! Vas Márton a kék vonaltól, középről, Alcaine lpkés kesztyűvel!
28. Perez ül le 2 percre. A harmadik magyar emberelőny.
Karneváli hangulat a Sportarénában, újabb magyar gól azonban még nincs.
Kiegészültek.
23. Parra ül le 2 percre. Magyar emberelőny.
21. Folytatódik a mérkőzés.
20. Vége a harmadnak! Erről van szó! Rövidített, azaz 2 perces szünet jön, tehát mindjárt folytatjuk! 5-0!
17. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLL!!!! Benk! Ladányi adott a kapu mögül a kék vonalnál várakozó Silléhez a jobb oldalon, a védő kapu elé lőtt, Benk berobbant, beleért és góóóóóóól!!!!! 5-0!
16. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Ladányi emberhátrányból! Mi voltunk emberhátrányban, mégis mi lőttünk gólt. Úgy adogattunk a kapu előtt, mintha a spanyolok lennének kevesebben, Vas Márton Ladányihoz adott, aki kegyetlenül kilőtte a bal alsót. Bravó! 4-0!
16. Na, Munoz szúrta rá középről, de Hetényi lekapta a pakkot. 
15. Kógert küldik ki 2 percre gáncsolásért. Spanyol emberelőny.
15. Sille húzta kapu elé jobbról, Kovács Csaba centikkel maradt le a korongról. Ha eléri, gól.
Folytatják!
Jönnek a fiúk!
Érdekes, 8:17-tel a harmad vége előtt mindkét csapat elvonul az öltözőbe. A bírók szünetet rendeltek el...  
13. Leomlott a plexi a magyar kapu mögött. Cserélni kell. A második technikai szünet következik. Addig ki lehet menni egy újabb sörért.
12. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Óóóóóóóó, kérem: Ladányi passzolt be balról kapu elé, a hosszúra Horváth András érkezett és közelről a kapus mellett a hálóba passzolt. 3-0!
11. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Benk közelről passzírozta be a kipattanó korongot! Ez azzz! Benknek is ez az első gólja a vb-n. 2-0!
10. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! Jöhetnek a macik a jégre - a rászoruló kis beteg gyermekek örülhetnek, rengeteg kis maci hullik a jégre. Megható. Pozsgai verte be a kék vonaltól a bal felsőbe. Nagy gól, kihasználtuk az emberelőnyt. Jól van. Szálljatok, macik, szálljatok, macik! Most takarítanak. 1-0!
9. Sofron próbálkozását hatástalanította a kapus.
8. Biec megy ki kettő percre. Magyar emberelőny.
6. Galanisz vitte be kapu elé, de fonákkal nem tudott ketrecre lőni. Egyértelműen a mieink irányítanak, de gól még nincs.
Természetesen ismét telt ház fogadja a csapatokat az arénában, 8-9000 ember szorít az ezúttal fehérmezes mieinknek. Az ellenfél pirosban.
3. Magosi lőtt kapura, de Alcaine védett.
1. Elkezdődött a találkozó.
Az A-csoport állása:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Japán-meccs helyett moziztak hokisaink
Szerdán eredetileg Japánnal kellett volna megmérkőznie a magyar férfi jégkorong-válogatottnak a budapesti Divízió I-es világbajnokságon, de a szigetországot ért természeti katasztrófát követően lemondta részvételét az ottani...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szerencsére nem Xavi vagy Villa vár ránk
Pénteken Spanyolországgal találkozik a magyar férfi jégkorong-válogatott a budapesti Divízió I-es világbajnokságon. A hollandok elleni 7-3-as és a dél-koreaiakkal szemben bravúros hajrával kiharcolt 6-3-as siker után egy újabb...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Legyőzhetjük az olaszokat!"
A magyar jégkorong-válogatott a hollandok és a dél-koreaiak legyőzésével hangolt a nagy meccsre, az olaszok elleni szombati ütközetre, amelyen vélhetően eldől a feljutás sorsa a budapesti divízió I-es vb-n. A nagy riválisnak...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szívinfarktus és magyar-öröm a hokivébén
Négy és fél perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás úgy, hogy mínusz kettőről állt talpra Dél-Korea, ám Sofron István duplájával és Kóger Dániel "videóbírós" találatával végül 6-3-ra nyert a magyar férfi...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar álomrajt a hokivébén!
Kiváló első és utolsó harmad után magabiztos, 7-3-as győzelmet aratott a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I-es világbajnokság 1. fordulójában Hollandia ellen. Sofron István duplázott, a Vas-testvérek, a honosított...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu