Magyar álomrajt a hokivébén!

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 17. 21:35
Kiváló első és utolsó harmad után magabiztos, 7-3-as győzelmet aratott a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I-es világbajnokság 1. fordulójában Hollandia ellen. Sofron István duplázott, a Vas-testvérek, a honosított Ladislav Sikorcin, Horváth András és Kovács Csaba egyet-egyet ütött a zsúfolásig megtelt Papp László Sportarénában. Ünnep Budapesten. Szép volt, fiúk!


DIVÍZIÓ I-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 7-3 (4-0, 1-2, 2-1)
Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, vezették: H. Dumas, P. Dehaen, N. Fluri (amerikaiak)
MAGYARORSZÁG: Hetényi – Horváth A., Tokaji, Vas M., Ladányi, Sofron – Hegyi Á., Pozsgai, Kóger, Vas J., Galanisz – Orbán, Sille, Kovács Cs., Sikorcin, Palkovics – Szélig, Benk, Holéczy, Magosi. Szövetségi kapitány: Ted Sator.
HOLLANDIA: Gröneveld – Brandasu, Willemse, Van den Huevel, Teunissen, Hagemeijer – Dalhuisen, Tummers, Van Schagen, Demelinne – De Jong, Van Oorschot, Van Sloun, Bruijsten, Kars – Hendriks, Wurm, Bastings, Houkes, Dijkstra. Szövetségi kapitány: Tommie Hartogs.
Gólszerzők: Sikorcin (14.), Horváth A. (16.), Kovács (17.), Sofron (19., 29.), Vas M. (44.), Vas J. (56.), ill. Hagemaijer (32.), Schagen (33.), Van den Huevel (59.)
Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc.
A nap első meccsén: Olaszország-Spanyolország 2-0.
Szabadnapos: Dél-Korea. 
Az A-csoportot többször megjárt Olaszország kiizzadta a győzelmet a spanyolok ellen, nekünk papíron ennél könnyedebb sikert kellett volna elérnünk a hollandok ellen. A hoki az nem foci, ebben mi vagyunk a jobbak, ehhez képest három narancssárga helyzettel indult a találkozó. Hetényi Zoltánnak akadt dolga bőven.
Ám mielőtt elkezdtünk volna aggódni, az első negyedóra végén Sikorcin vágott egy kipattanót a kapuba, majd a magyar válogatott káprázatos pár percet produkálva néggyel elhúzott ellenfelétől.
A nagy előny a második harmadban sajnos megbosszulta magát - Sofron duplájával ráadásul már öttel vezettünk -, saját magunkat altattuk el, a hollandok pedig egy percen belül kettőt ütöttek nekünk.
Picit megzavarodott a fehérmezes csapatunk, a játékrész utolsó tíz perce egyértelműen a riválisé volt. Erre mondják, a szünet a lehető legjobbkor jött.
A zárófelvonást bátrabban kezdtük, Ted Sator kapitány bizonyára azt kérte játékosaitól, hogy ne engedjék magukra húzni az éledező ellenfelet. Így is lett, sőt, előbb Vas Márton, majd Vas János is betalált - eldőlt a meccs, ment a hullám körbe-körbe az arénában, a közönség és az együttes egymásra talált. 
Ami a rossz hír: Bartalis István a bemelegítésnél rosszul lépett és részleges bokaszalag-szakadást szenvedett - ő valószínűleg nem is játszhat a tornán -, míg Sofron István egy holland szabálytalanságot követően beütötte térdét , amin vérömleny keletkezett. Elképzelhető, hogy a holnapi, Dél-Korea elleni folytatáson pihenteti őt a kapitány.
Következik: MAGYARORSZÁG-DÉL-KOREA hétfő, 19.30. 
ÉRTÉKELÉS:
Ted Sator, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Csalódott voltam 5-0 után, mert eltértünk a tervtől. Addig minden rendben ment, egy szavam se lehetett. Tiszteltük a hollandokat, keményen dolgoztak, jól felkészítették a játékosokat, sőt, még a vezetést is megszerezhették volna az elején. Sikorcinnak nagyon örülünk, Palkovicsék mellett ő kellett nekünk. Bartalisnak nagyon kevés az esélye arra, hogy játsszon, nagyon sajnálom őt. Sofron remekül jégkorongozott, kár, hogy megsérült. Meglátjuk hogyan ébred, mi lesz a térdével. Holnap Dél-Korea következik, ellenünk mutatkoznak be, jó lenne folytatni az eredményes játékot.       
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
60. Vége a meccsnek! Remek kezdés a hazai rendezésű világbajnokságon! 7-3!
59. GÓL! Van den Huevel! Szerencsés góllal szépített az ellenfél: egy távoli lövéshez ért valahogy hozzá. 7-3!
Mindenki talpon, megy a mexikói hullám is, szóval ünnepnap a Papp László Arénában! Vastaps Vas Janiéknak!
56. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Vas János! Galanisz szedte össze a korongot a kapu mögötti palánknál, majd középre húzta a korongot. Vas János jött és ahonnan Sikorcin az imént lőtte a pakkot a kapus lábai között a ketrecbe. Bravó, fiúk! 7-2!
55. Sikorcin lopott korongot, de jobbról, 6 méterről kapu mellé lőtt.
50. Magosiiiii! Benk passzolta be Magosinak a korongot a kapu elé, aki egy emberrel a nyakán csak a kapusba tudta psizkálni a játékszert.
44. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Vas Marci!!!! Ladányi lőtt messziről kapura, a korong kipattant, amit Vas Márton passzolt a kapuba. De kellett ez a gól! 6-2!
Valamivel bátrabban kezdtük ezt a felvonást. Sofron térde Dalhuisen szabálytalansága után bevérzett, egyelőre vállalja a játékot. 
41. Folytatják.
40. Vége a harmadnak. Ez a játékrész nem a miénk volt - és nem csupán az eredmény miatt. 5-2! 
40. Houkes lőtt balról, éles szögből, Hetényi nagyszerűen fogta.
37. Úúúúú! Kóger lőtt közelről a kapusba.
36. Héééééééj!!!!! Dalhuisen kente fel Sofront a kapura, de csak kiállítás, nincs büntető. Magyar emberelőny.
Nyomnak a hollandok, mi csúnyán elaltattuk magunkat.
33. GÓL! Fene: Schagen lépett meg egy hosszan előrevágott koronggal, egy az egyben vitte, majd a jobb alsó sarokba bombázott. Naaaaa! 5-2! 
32. GÓL! Hagemeijer kerülte meg a kapunkat, majd visszahúzta a korongot a rövidre. Hetényi kezéről pattant be a pakk. 5-1!
30. Hegyit állították ki, második holland előny.
29. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Sofron! Második előnyünket váltottuk gólra: Ladányi és Sofron játszották le a bal oldalon kicsiben az egy-kettőt, a visszakapoitt korongot utóbbi bombázta 5 méterről a hálóba. 5-0!
28. Willemsét állították ki, a harmadik magyar emberelőny jön.
28. Holéczy csinált meg egy cselt a bal oldalon, majd középre adott, jött Vas János és szétlőtte a kapuvasat.
27. Horváth piszkált bele a korongba a kapu előtt, de nem csorgott át a pakk a kapuson. Letelt az előnyünk, Hollandia kiegészült.
25. Hagemeijer ül le két percre. Újabb magyar emberelőny.
23. Schagen ütötte Hetényibe a korongot. Kapusunk előtte eladta  a korongot a ketrece mögött, ebből majdnem baj lett.
Bartalis István részleges szalagszakadást szenvedett, begipszelték a lábát, de a tornán még játszani akar!
21. Folytatják.
20. Vége a harmadnak. Ez igen! 4-0!
19. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Sofron!!! Huhúúúú: Horváth adott jobbra Tokajihoz, aki azonnal kapura lőtt, a lecsorgót Sofron csapta a kapuba. 4-0!
17. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Kovács Csaba!!!!! Hohóóóó! A bal oldalon három magyar is megkavarta a hollandokat, miután középre érkezett a korong. Bent Sikorcin belepiszkált, a pakkot azonban Kovács ütötte közelről a kapuba. 3-0!
17. Palkovics lőtt jobbról, a kapus védett.
16. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Kihasználtuk az előnyt: Sofron adott Ladányihoz, aki középre passzolt Vas Mártonhoz. A magyar fiú csaknem a kék vonalról azonnal ráküldte, a pakk pedig szépen kipúpozta a hálót - Horváth András még hozzáért, neki adták a gólt. Ez azzz! 2-0!
16. Horváth kétszer is! Előbb kapuvasra, majd a kapusba lőtt.
15. Tummerst állították ki, Magosi ellen szabálytalankodott. Magyar emberelőny.
14. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Őrjöng a publikum: Palkovics lopott korongot a holland harmadban, beljebb csalta magát balról, majd kapura lőtt. A kipattanó éppen Sikorcint találta meg, aki 4 méterről, középről passzolt a hálóba. Sikorcin! Vezetüüüünk! 1-0!
11. Kovács Csaba találta el rosszul a pakkot balról, de majdnem így lett jó. Gröneveldnek észnél kellett lennie, kirúgta a korongot.
8. Sofrooon! Jobbról tört be a kapu elé, ám kétszer is a kapusba passzolt. Nagy ziccer.
Remek a hangulat, majdnem teljes teltház a Papp László Arénában. Már csak nyerni kellene!
7. Sikorcin lőtt a kapusba szinte ugyanonnan, ahonnan az imént Sofron.
6. Sofrooon! 3 méterről húzta bele a kapusba a kapu mögül érkező korongot.
5. Orbán visszatért, Hollandia egyelőre jobb.
3. Sajnos magyar kiállítás: Orbán botfogásért ül le 2 percre.
1. Elindult a meccs!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sikorcin is játszhat a világbajnokságon
Immár végleges Ted Sator szövetségi kapitány kerete a vasárnap kezdődő, budapesti divízió I-es jégkorong-világnbajnokságra: az elmúlt napokban sérüléssel bajlódó, nemrég honosított Sikorcin Ladislav is játékra jelentkezett....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Cél az A-csoport, itt a magyar vb-keret!
"Egyértelmű cél az aranyérem, azaz az A-csoportba kerülés!" Mindezt a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Ted Sator nyilatkozta a hokiszövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az április 17-én kezdődő...
Tovább a teljes cikkhez »
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu