A Japán-meccs helyett moziztak hokisaink

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 21. 17:37
Szerdán eredetileg Japánnal kellett volna megmérkőznie a magyar férfi jégkorong-válogatottnak a budapesti Divízió I-es világbajnokságon, de a szigetországot ért természeti katasztrófát követően lemondta részvételét az ottani szövetség. A meccs helyett edzés és mozizás szerepelt hokisaink programjában.


Szerda délben még tréningeztek Sofron Istvánék, este viszont már moziban lazíthattak legjobbjaink, hiszen Japán visszalépett a tornától - avatott be minket az icehockey.hu. Meccs nem volt, a szakmai stáb tagjai azonban dolgoztak tovább: a Papp László Budapest Sportarénában feltérképezték a hátralévő két ellenfelet, azaz Spanyolországot és Olaszországot.

A magyar válogatott körül dolgozó szakmai stáb egyébként újabb tengerentúli szakemberrel bővült. Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője, aki a minap véget ért rigai U18-as világbajnokságon szövetségi edzőként irányította a magyar ifiválogatottat, csatlakozott Ted Sator teamjéhez.

Jó hír a magyar szurkolóknak, hogy lekerült a gipsz a Hollandia elleni nyitó mérkőzés előtti bemelegítés során megsérült Bartalis István lábáról. A Troja-Ljungby légiósának azonban nem csak a külső bokaszalagja szakadt be részlegesen, hanem a bokaízületek hátsó sarkánál az ütődés következtében porckontúzió (porczúzódás) következett be.

Ez a szalagsérülés gyógyítását részben gátolhatná, részben elnyújthatná annak időtartamát. Ezért a csatár a konzervatív gyógymódok mellett plusz kezelésekben is részesül. S mindemellett egy egyénre szabott mechanoterápiás programot is végrehajt; szerdán például elszántan tekerte a szobabiciklit az Arénában. Állapota szinte óráról órára javul, s az egészségügyi stáb bízik benne, hogy a spanyolok és az olaszok ellen már pályára is léphet.

Noha a csütörtök szabadnap lesz a világbajnokságon, az Arénában lázas munka kezdődik. Átépítik, egészen pontosabban a pályához közelebb telepítik a mintegy 300 fő befogadására alkalmas mobil lelátót. Így sokkal jobban követhetik majd az eseményeket mindazok, akiknek ide szól a jegyük.

Szerdai eredmények:
Hollandia–Spanyolország 8-2 (4-0, 2-0, 2-2)
Gólszerző: Hagemeijer (2), Kars (2), Wurm (2), Demelinne, Schaafsma, ill. Quevedo, Palacin
Olaszország–Korea 6-0 (1-0, 2-0, 3-0)
Gólszerző: Insam (2), Scandella, Egger, Larkin, Iannone
SZABADNAPOS: Magyarország.

 

A pénteki program:
Hollandia–Korea, 16.00
Magyarország–Spanyolország 19.30
SZABADNAPOS: Olaszország.
Az A-csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 2 2 - - 13-6 6
2. Olaszország 2 2 - - 5-2 6
3. Spanyolország 1 - - 1 0-2 0
4. Dél-Korea 1 - - 1 3-6 0
5. Hollandia 2 - - 2 5-10 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szerencsére nem Xavi vagy Villa vár ránk
Pénteken Spanyolországgal találkozik a magyar férfi jégkorong-válogatott a budapesti Divízió I-es világbajnokságon. A hollandok elleni 7-3-as és a dél-koreaiakkal szemben bravúros hajrával kiharcolt 6-3-as siker után egy újabb...
Tovább a teljes cikkhez »


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu