„Legyőzhetjük az olaszokat!"

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 19. 16:14
A magyar jégkorong-válogatott a hollandok és a dél-koreaiak legyőzésével hangolt a nagy meccsre, az olaszok elleni szombati ütközetre, amelyen vélhetően eldől a feljutás sorsa a budapesti divízió I-es vb-n. A nagy riválisnak tartott taljánok megnyerték eddigi mindkét meccsüket, de egyiken sem brillíroztak. Ez Ancsin Jánost meglepte. Egykori válogatott klasszisunk szerint pillanatnyi forma dönt majd a rangadón - reményei szerint a mieink javára.


–  Elégedett a magyar csapattal?
–  Panaszra nem lehet okunk, mivel az első két meccsünket hoztuk a vébén. Jó ez az új válogatott. Kiváló játékosok alkotják a csapatot, igaz: érezhető, hogy még nincs összeszokva a társaság, mivel több újonc is bekerült, kicserélődtek a sorok. Csak Ladányi szerepel együtt a régi, megszokott társakkal - válaszolta Ancsin János, a magyar jégkorongsport egyik halhatatlan alakja, aki 1980-től 18 évig át szerepelt a válogatottban.

–  Az olaszok elleni meccsig összerázódhat a válogatott?
–  Egy válogatottnál évek kellenek ahhoz, hogy a sorok öszeszokjanak. Ezzel együtt feljuthatunk, szerintem az összeszokottság hiánya nem befolyásolja ennek a csapatnak az eredményességét, hiszen több olyan egyéniségünk van, akik el tudják dönteni a meccseket.

– A dél-koreaiak elleni mérkőzésen tíz perccel a vége előtt, 3-3-nál izgult?

–  A koreaiakkal kapcsolatban nem újdonság, hogy hatvan percig hajtanak, akkor is, hogy ha többgólos hátrányban vannak. Három egynél kicsit mégis kiengedtünk, ennek volt a következménye az egyenlítés. Szerencsére sikerült ritmust váltani, s jöttek a gólok is.

– Az olasz gépezet döcög-pöfög. A nagy rivális a spanyolokat kettővel, a hollandokat csak eggyel verte. Mit szól ehhez?

–  Meglepett, hogy egyik győzelmük sem volt túlságosan magabiztos...

– Kezdhetünk örülni?
– Korai lenne, hiszen jó az olasz hoki, bármikor kijöhet a lépés a riválisnak.

–  De azért bizakodhatunk, ugye?

–  Feltétlenül. Egy mérkőzésen dől az első hely sorsa, és a csapatunk van olyan jó, hogy ezen legyőzze az olaszokat, ráadásul a házai pálya is mieink mellett szól. A közönség egyszerűen fantasztikus. Tapasztalatból mondhatom, a jégen lévőknek plusz erőt ad a szurkolók fergeteges buzdítása. Érzésem szerint a pillanatnyi forma, egy-egy váratlan húzás határozza majd meg, hogy az olaszok vagy mi örülhetünk-e a végén. Addig persze még hátravan egy mérkőzés, de nem hiszem, hogy bármi gond lehet pénteken a spanyolok ellen, főleg, ha úgy játszanak majd a fiúk, ahogy az első két találkozó nyitó harmadában.

–  Mit gondol, melyik a jobb, a mostani magyar válogatott vagy a Szapporóban csodát tett, a feljutást kiharcolt csapat?

–  Két különböző válogatottról van szó. A 2008-as rutinos, összeszokott társaság volt, a mai együttes pedig fiatal, sikeréhes. Én amúgy a rutin helyett a fiatalos lendületre szavazok.

–  Feljutunk?
Meg van rá az esély. Nagyon szeretném, ha sikerrel járnánk.

–  Eldöntendő kérdés volt: igen vagy nem?
–  Értem, mégis az a válaszom: nagyon szurkolok...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rossz bokával is játszana a magyar hokis
A részleges bokaszalag-szakadással kezelt Bartalis István szeretne játszani a spanyolok elleni pénteki, illetve az olaszok elleni szombati mérkőzésen a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságon....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szívinfarktus és magyar-öröm a hokivébén
Négy és fél perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás úgy, hogy mínusz kettőről állt talpra Dél-Korea, ám Sofron István duplájával és Kóger Dániel "videóbírós" találatával végül 6-3-ra nyert a magyar férfi...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megint nyertek az olaszok a hokivébén
A feljutásra is esélyes olasz válogatott 3-2-re nyert a holland csapat ellen a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokság második, hétfői napján. A magyarok vasárnap 7-3-mal páholták el a tulipánosokat......
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu