Button elment, vissza se nézett

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 19. 21:21
Éles hangnemben kritizálták a Mercedes GP (korábban Brawn GP) istálló részéről Jenson Buttont, aki szerda óta már hivatalosan is a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton csapattársa. Nem volt lojális, nem értik döntését, december 31-ig, szerződése lejártáig nem is engedik, hogy együtt dolgozzon a wokingiakkal. A csapatfőnökök szerint a 2009-es nem is Jenson Button, hanem Sebastian Vettel éve volt.


"A lojalitás, a hűség nagyon fontos érték, de a mai világban úgy tűnik, ez már nem szempont" - kezdte Nick Fry ügyvezető igazgató. "Én mindig úgy vagyok vele, ha valakinek van jobb ajánlata, és úgy érzi, mennie kell, akkor menjen és kívánjunk sok sikert neki. Ez  nem az a szituáció, egyszerűen nem értjük Button logikáját. Azt hiszem, fel kell kötni a gatyaszárat neki, ha túl akar tenni Lewis Hamiltonon az új csapatánál."

Fry úgy véli, velük több esélye lett volna Buttonnak arra, hogy ő legyen az első brit világbajnok, aki megvédi a címét a Formula-1-ben. Szerinte a Brawn 2009-ben mindenben kiszolgálta, és jó oka volt bízni abban, hogy 2010-ben is tökéletes autót "raknak alá".

Jenson Button úgy nyilatkozott, nem a pénz miatt döntött a váltás mellett, erre utalnak Nick Fry mondatai is:

"Úgy gondoljuk, anyagilag is jobban járt volna velünk Button. Nagyvonalú ajánlatot tettünk, sokkal többet kínáltunk, mint amiről a sajtó cikkezett."

Sokan kritizálták a Brawn GP vezetőit amiatt, hogy nem "betonozták be" Buttont már a szezon közben a csapat kocsijába. Fry azzal replikázott, a kiélezett versenyfutásban semmiképpen sem lett volna jó megoldás, ha a szerződés körüli hercehurca elvonja Button figyelmét a világbajnokságról.

VETTEL LETT AZ ÉV PILÓTÁJA
Újabb fricska Jenson Buttonnak, hogy csupán a második legjobb pilótának választották meg a csapatfőnökök az Autosport magazin szavazásán. Ez alapján Sebastian Vettel, a Red Bull német versenyzője volt a legjobb a 2009-es Forma-1-es világbajnokságon.

AZ ÉV PILÓTÁJA SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE
1. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 76 pont
2. Jenson Button (brit, Brawn GP) 67
3. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 65
4. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 39
5. Rubens Barrichello (brazil, Brawn GP) 35
6. Kimi Raikkönen (finn, Ferrari) 30
6. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 30
8. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 19.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu