Gondolni sem akarnak a hosszabbításra

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 20. 17:56
Nihat Kahveci, a török válogatott megmentője meg van győződve arról, hogy a horvát nemzeti csapat, ha nagy nehézségek árán is, de kilencven perc alatt legyőzhető, egy esetleges maratoni, százhúsz perces ütközetben viszont megjósolhatatlan a végkifejlet. Noha rengeteg a sérült a félholdasoknál, a 28 esztendős, gólérzékeny támadó úgy véli, cseppet sem lehetetlen küldetés a bravúr, a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének megnyerése.


Vasárnap este egy szerencsés és egy szépségdíjas gól volt Nihat Kahveci lábában. Vezérletével a padlóról állt fel, 0-2-ről 3-2-re fordított a török válogatott a csehek elleni ki-ki meccsen, ezzel megkaparintva a portugálok mögött a második helyet a csoportban. Így pedig megmérkőzhet Horvátország legjobbjaival, a tét immáron az érem, a párharc győztese felállhat a dobogóra. Nihat optimistán várja a péntek esti, bécsi csatát.

 

„Tiszteljük a horvátokat. Egy nehéz csoportból jutottak tovább könnyedén, a kilenc pont az akárhogy is nézzük, kilenc pont” – méltatta az ellenfelet a Villarreal 28 esztendős gólvágója. – De most már senkit sem érdekel, hogy ki hány pontot gyűjtött a csoportküzdelmek során, az egyeneses kieséses szakaszban új időszámítás kezdődik.”

 

„Továbbjutásunk maga lenne a csoda, nemcsak a török szurkolóknak szereznénk örömet, hanem az egész világot meglepnénk – folytatta Nihat Kahveci. – Gondolni sem akarunk a hosszabbításra, kilencven perc alatt kell megtennünk minden tőlünk telhetőt a sikerért. Most már van önbizalmunk, magabiztosak vagyunk. Nem szabad a hosszabbításra halogatni a döntést, mert ott aztán bármi megtörténhet és az ellenkezője is.”

 

„Ha kilencven percen át a maximumot nyújtjuk, akkor elődöntőt játszhatunk jövő szerdán. Ha pedig ott is kijön a lépés, miért ne jutnánk be a fináléba?” – hangzott Nihat költői kérdése. – Ezen a szinten nem hibázhatsz, különben megbüntet az ellenfél. Apró részleteken múlhat, hogy kiesel, vagy továbbjutsz, remélem ezek az apró részletek Törökország javára döntenek.”

 

Korábban tizenkét évvel ezelőtt, az 1996-os angliai Eb csoportkörében került szembe egymással a két nemzet kontinenstornán. 1996. június 11-én Goran Vlaovic találata három pontot ért a horvátoknak, akik a csoport második helyén jutottak tovább, a törökök pedig „pontatlanul” tértek haza.

 

Mindkét hadvezér, Fatih Terim és Slaven Bilic is ott volt a szóban forgó találkozón, igaz kettejük közül csak Terim szerepelt jelenlegi minőségében. Míg az egyik oldalon a török szakember a partvonalon túlról osztotta az észt, addig a túloldalon Bilic a gyepen futkosott föl, s alá a 6-os számú dresszben.

 

Kedvezőtlen előjelekkel készülnek a bécsi negyeddöntőre a törökök, hiszen lassan több a sérült játékos, mint az egészséges. A teljes hátsó alakzat kidőlt a sorból, Servet Cetin, Emre Asik, Emre Güngör és Gökhan Zan is maródi, Volkan Demirel kapus pedig eltiltását tölti. Nihat szerint mindezek ellenére cseppet sem lehetetlen küldetés a továbbjutás kiharcolása.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu