Tóthék második nekifutásra véreztek el

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 17. 23:00
Megbosszulta magát a csekély zsetonmennyiség, mind a nemrég profinak szerződő Tóth Csaba, mind Tóth Sándor kiesett a PokerStars EPT (Európai Pókersorozat) Varsó második versenynapján hétfőn. Az 5,400 dolláros NL Hold'em főversenyen mindössze 24-en folytatják a küzdelmet kedden az értékes trófeáért és a 370 ezer eurós nyereményért.


Két magyar próbált szerencsét az október végi budapesti viadalt követően Varsóban, az EPT soronkövetkező állomásán. A RedKings Poker profija, Tóth Csaba mellett Tóth Sándorért is szoríthattunk Lengyelországban.

 

Az első forduló nem is zárult rosszul, az EPT-mércével nézve szűkös mezőnyben – alig 217-en neveztek – mindketten továbbjutottak, 18,900 illetve 11,300 zsetonnal, amely az átlagos érték alatti összeget jelentett.

 

A hétfői folytatás aztán vízválasztó volt, a 109 továbbjutó létszáma rohamosan csökkent, köztük Tóth Sándor is búcsúzni kényszerült. Az online játék egyik sztárjával, Dario Minierivel – aki nemrég egysportkocsit is nyert ténykedéséért – került egy asztalra és rövidesen egy szerencsétlen leosztásban esett ki. Élete első EPT-viadalán a 92. helyen zárt.

 

Eközben a másik Tóth szárnyalt, alig egy óra leforgása alatt már háromszorosára növelte zsetonjai számát és az sem szegte kedvét, hogy a néhány hete az Egyesült Államokban hatalmas tornát nyerő sztárral Bertrand Grospellier-vel nézett farkasszemet.

 

A lendület azért lassan alábbhagyott. – „Mindenféleképpen dupláznom kell, aztán majd meglátjuk” – mondta a pokerstarsblog.com online oldalnak Tóth, amikor ismét szorult helyzetbe került. A kívánsága teljesült, nem akárhogy, egy nyolcas pókerrel (azaz négy nyolcassal).

 

Az öröme viszont nem tartott sokáig. Röviddel később kilences párjával tolta középre zsetonjait, amelyet A10-zel fogadtak el. A kétesélyes partit az utolsó lappal bukta el, amikor ellenfele sorra javult.

 

A leosztásból vérző sebekkel kikerülő profi percekkel később a 34. helyen búcsúzott, nem sokkal a fizetős pozíciók előtt esett ki.

 

TÓTH CSABA: NEM VAGYOK ANNYIRA CSALÓDOTT
„Nem vagyok annyira csalódott. Igaz, ha a kilences párral megjátszott leosztást megnyerem, már szinte biztos, hogy bekerülök a legjobb 24-be, a fizetős helyekre, de végül is szerencsém volt, hogy idáig eljutottam (Csaba korábban 10-10-zel nyert ellenfele J-J lapjai ellen), így annyira nem bánkódok.” – nyilatkozta a pokerstarsblog.com-nak a magyar, majd így folytatta – A közeljövőben a PokerStars Budapest Poker Openen és a prágai EPT-n is szeretnék részt venni.

 

 

PÓKER, EPT VARSÓ, ZSETONÁLLÁS A 2. FORDULÓ UTÁN:
1. Szergej Serbatszkij Oroszország 265,900
2. Dario Minieri Olaszország 211,400
3. Roland de Wolfe Nagy Britannia 169,900
4.
Arnaud Mattern
Franciaország
139,200
5. Uffe Holm Dánia 127,900
6. Juan Manuel Pastor Spanyolország 117,100
7. Nico Behling Németország 112,700
8. Kevin MacPhee Egyesült Államok 97,200
9. Ludovic Lacay Franciaország 89,100
10. Joao Barbosa Portugália 85,900
...34. Tóth Csaba Magyarország kiesett
...92. Tóth Sándor Magyarország kiesett
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu