Prágában bukott el a vásárhelyi pókerhős

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 10. 16:10
Hamar kiesett az októberi EPT (Európai Pókersorozat) Budapesten döntő asztalig menetelő Tóth Zoltán a PokerStars EPT prágai állomásán. Viszont jóval az átlagos zsetonmennyiség felett az élmezőnyben zárta az 1/A napot Bíró Dániel. A rutinos játékos egy bubi szettel zsebelt be hatalmas kasszát, majd ügyes emelésekkel operált a 272 induló között. A kedden asztalhoz ülő további két magyar versenyző, Saskőy Szabolcs és Somodi Balázs búcsúzott.


Szinte még ki sem hirdették a Budapest Poker Open végeredményét, a magyar póker krémje máris Prágának vette az irányt, az EPT ötödik évadjának következő állomására.

 

Az első versenynapon négyen próbáltak szerencsét. Közülük leginkább Bíró Dánielnek jött ki a lépés, aki villámrajtot vett, néhány óra leforgása alatt máris megkétszerezte zsetonjai számát, majd egy nagy partinak köszönhetően a dobogó közelébe ugrott.

 

Történt ugyanis, hogy asztalánál egy méretes hívást követően lapjaira pillantott és legnagyobb örömére két bubi mosolygott vissza. Kapott is ellenfele: egy méretes visszahívást jelentett be Bíró, amire all-innel válaszolt riválisa, a magyar pedig elfogadta.

 

A borítás kedvező híreket hozott: két bubija egy AJ-val nézett farkasszemet. A K-J-5-Q-A közös lapok révén pedig szettel megnyerte a partit és a 40 ezres kasszát. A folytatásban Bíró egy kisebb vesztes körtől eltekintve már inkább csak kivárt, így 52 ezer zsetonnal a 16. helyen zárta az 1/A napot.

 

Nem ment ennyire jól a másik három magyarnak. Az EPT Budapest hőse, Tóth Zoltán korán kiesett, Somodi Balázs pedig a fergeteges kezdés után gyorsan távozni kényszerült. Saskőy Szabolcs egy drill elleni csatából vérző sebekkel került ki, majd hamarosan búcsúzott.

 

A tornán tiszteletét tette a híres profi Gus Hansen is, aki azonban, amilyen nagy felhajtást váltott ki a prágai kaszinóban, annyira hamar a kijárat felé vehette az irányt.

 

Szerdán az 1/B versenynappal folytatódik a küzdelem, biztosan asztalhoz ül a BPO-t kihagyó Traply Péter és a nemrég profinak állt Tóth Csaba is. Az igazi nagy felhajtást azonban a friss világbajnok, Peter Eastgate feltűnése jelenti majd.

EPT PRÁGA, ZSETONÁLLÁS AZ 1/A NAP UTÁN:
Ludovic Lacay Franciaország 94,200
Dan Pedersen Dánia 71,200
Constantin Cirstea Románia 69,500
Lukas Gideon Schwartz Orbach Egyesült Királyság 69,200
Vasilis Chantzaras Görögország 67,700
...Bíró Dániel Magyarország 52,000
Saskőy Szabolcs Magyarország kiesett
Somodi Balázs Magyarország kiesett
Tóth Zoltán Magyarország kiesett
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu