Bundázhatott a sznúkervilágbajnok

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 2. 12:47
Sokkoló hírrel állt elő a News of the World, amely biztos forrásokra hivatkozva azt írja, bundázott a sznúkersport emblematikus figurája, a háromszoros világbajnok John Higgins.


A bulvárlap állítja, birtokába jutott egy videófelvétel, amelyen a skót és menedzsere, Pat Mooney megegyezik egy 260 ezer fontos (81 millió forintos -  csak viszonyításképp, a világbajnokság győztese 250 ezer fonttal gazdagodik) üzletről, amiért cserébe az előzetes világranglistát vezető klasszis néhány megbeszélt frame-et bukik el négy különböző tornán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ronnie O'Sullivan lesz*rozta a sznúkert
Csúnyán kifakadt sportágára Ronnie O'Sullivan, aki egyszerűen lesz*rozta a sznúkert. A háromszoros világbajnok szerint unalmas versenyek zajlanak, semmi nem történik és a helyzet egyre csak romlik. Az angol sztár hozzátette,...
Tovább a teljes cikkhez »

A háttérben álló bűnszervezetet a hírek szerint maga Higgins biztosította, hogy kockázatmentes fogadásokat köthetnek, mivel ebben a játékban nagyon könnyű egy-egy lökést elrontani, azaz akár egy teljes játszmát észrevétlenül elbukni.

Az ügy külön pikantériája, hogy Mooney a Biliárd és Sznúker Világszövetség (WPBSA) képviselője, így ha igazak az információk, akkor magát a sportág központi szervezetét sározta be.

John Higginst Ronnie O'Sullivan mellett napjaink legjobb sznúkerjátékosának tartják, 1998-ban, 2007-ben és 2009-ben nyerte meg a világbajnokságot, összesen 21 ranglistaversenyen győzött. Az idei vb-n a skót a második fordulóban búcsúzott, az 51 esztendős Steve Davis verte meg hatalmas meglepetésre 13-11-re.

A botrány óriási csapást mérhet a dohányipari vállalatok kivonulása óta bizonytalan pénzügyi lábakon álló sportágra, amelynek legjelentősebb eseményét, a világbajnokságot az elmúlt két évben éppen sportfogadó cégek szponzorálják.

Az idei torna egyébként pont most ért véghajrájához, szombaton befejeződtek az elődöntők. Az egyik ágon a 2006-os bajnok Graeme Dott jutott a fináléba, ellenfele pedig a tavaly legjobb négy közé jutó, élete első vb-döntőjében szereplő ausztrál Neil Robertson lesz.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ:
Graeme Dott (skót)-Mark Selby (angol) 17-14
Neil Robertson (ausztrál)-Ali Carter (angol) 17-12

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu