Balhé és egy magyar túlélő Dortmundban

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 11. 22:14
Kisebb balhé borzolta a kedélyeket az öreg kontinens legrangosabb pókerbajnoksága, az EPT (Európai Pókersorozat) dortmundi állomásán. A 5,000 euró nevezési díjas NL Hold'em-torna első napján két játékos heves szóváltásba került egymással és miután az egész kaszinó zengett az ellenfelét szidalmazó egykori profi kézilabdázó, Stig Top Rasmussen hangjától, a versenyigazgatónak kellett rendet rakni az asztalnál. A rangos viadal első napján egyetlen magyar, Polner Attila szerepelt és jutott tovább.


A napokban Budapesten kiváló honi szerepléssel zárult Unibet Open után az EPT versenyeken megszokott népes magyar különyítménnyel ellentétben, egyetlen magyar játékos szerepelt Németországban.

 

Polner Attila helyzete nem egyszerű, az utolsó helyen lépett a második fordulóba, alig 2700 zsetonnal, akkor, amikor az átlagos érték 25,000 körül mozog. Honfitársunknak igazi csodára lesz szüksége a csütörtöki nap túléléséhez.

 

Összesen 306-an vágtak neki a nyitóforduló első felvonásának kedden, a várhatóan egymillió eurót megközelítő főnyeremény bezsebelése reményében. Az általában úriemberek sportjának tartott póker a német városban néhány percre ellentétes oldalát mutatta, kisebb csetepatéra került sor.

 

Történt ugyanis, hogy az egyik akciókkal tarkított partiban a korábbi dán profi kézilabdázó, Stig Top Rasmussen összes zsetonját betolta Q27-2-8 közös lapok láttán. Kezében tartott 10,9-es lapjával cselesen blöffölt egy nagyot, ám ellenfelét, a svéd Petter Petterson hosszas töprengésre kényszerítette húzásával.

 

A 28 éves játékos olyannyira magába feledkezett, hogy hosszú perceken át latolgatta esélyeit, végül QJ-val megadott és kiejtette riválisát. Rasmussen azonnal kikelt magából, szerinte a megengedettnél tovább gondolkodott a svéd és fennhangon a nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette Pettersont.

 

Miután már az egész kaszinó a dán hangjától zengett és egyre többen csoportosultak az asztal körül, megérkezett a versenyigazgató, Thomas Kremser, aki rendet tett a forróvérű skandinávok között. Helyben hagyta az eredeti döntést, így Rasmussennek nem volt más választása, mint elhagyni a helyszínt.

 

A zsetonok ettől kezdve zökkenőmentesen vándoroltak a játékosok között, a nap végére 114 fősre olvadó mezőnyt a svéd William Thorson vezeti. Szerdán az első forduló második felvonása következik, remélhetőleg magyar játékosokkal.

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:


AZ EPT DORTMUND 2008-AS DÖNTŐJÉNEK UTOLSÓ PILLANATAI:

$$fhvideo:87394$$

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu