Alig 22 éves magyar lett az új világelső

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 21. 16:32
Ismét Turmezey Péter nevét zengi nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi pókersajtó is. A 22 éves klasszis idei szenzációs évének megkoronázásaként átvette a vezetést az egyik vezető honlap, a PocketFives online világranglistáján, azaz a jelenleg az oldal által nyilvántartott 26575 játékos közül a legjobb. A sikert sikerre halmozó versenyző magyar pénzre átszámítva 135 millió forintot kártyázott össze az elmúlt 12 hónapban.


Júniusban elismeréssel számolt be a legtöbb hazai szaklap a bravúrról, a Breeth illetve Twirlpro álnéven pókerező Turmezey Péter bekerült az egyik vezető honlap, a PocketFives online világranglistáján az első száz játékosa közé. 

 

Eltelt fél év és bekövetkezett az, amire kevesen gondoltak, a magyar átvette a vezetést a rangsorban, jelenleg a legjobb online versenyző a földkerekségen. A neves oldal mindkét listáján megszerezte a vezető pozíciót ezen a héten, elmondhatjuk, a magyar pókerélet újabb szupertehetséget ünnepelhet.

 

Az első hely megszerzéséig hosszú és rögös út vezetett. Menetelésének fénypontja az Internetes körökben legfontosabb rendszeres viadalnak tartott PokerStars Sunday Million megnyerése volt még novemberben, amikor nyolcezer játékost legyőzve aratott sikert.

 

Emellett számos topligás bajnokságban elért dobogós helyezése is hozzájárult a pozíció kiérdemléséhez. Turmezey egy korábbi interjújában elmondta, hetente ötször 6-8 órában versenyzik az online asztaloknál és egyre gyakrabban teszi próbára szerencséjét élőben is.

 

A magyar pókerélet jelentőségét jól jelzi, hogy a világ legjobbjait felvonultató rangsor élmezőnyében még egy honfitársunk megtalálható, a Bélabácsi álnéven tevékenykedő Traply Péter, aki jelenleg a 31.

 

A PokerStars Sunday Million megnyerését követően készített interjúnkat itt olvashatják.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu