KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "VAGYIM_GYEVJATOVSZKIJ"
Fellebbeznek a fehérorosz kalapácsvetők 2009. január 6. 20:30 Aki azt hitte, lezárult a doppingbotrányba került fehérorosz kalapácsvetők története, az nagyot téved. Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon kedden benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS).
 
Pars Krisztián: Ne szórakozzanak már! 2008. november 20. 13:56 Tovább késik a NOB döntése a fehérorosz kalapácsvetők ügyében, így még mindig nincs hivatalos végeredmény kalapácsvetésben a kínai olimpiáról. A november közepére igért állásfoglalást egészen december elejére halasztották. Pars Krisztián, a pekingi ötkarikás játékok negyedik helyezettje a SportHirado.hu-tól tudta meg a legújabb fejleményeket és felháborodottan fogadta a döntést.
 
Pars már ezüstérmesnek érezheti magát 2008. szeptember 5. 23:44 Pozitív lett a két olimpiai érmes fehérorosz kalapácsvető, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon doppingtesztje, a sportolók versenyjogát felfüggesztik - közölte péntek este Brüsszelben a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke, Lamine Diack. Az ügyben a következő hetekben a NOB is bejelentést tesz, ezután foszthatják majd meg érmeitől a fehérorosz sportolókat, és léptethetik két hellyel előre, azaz ezüstérmes pozícióba a versenyszámban negyedik helyen végzett Pars Krisztiánt.
 
Gyevjatovszkij: Ártatlanok vagyunk! 2008. szeptember 4. 17:25 Nem ismeri el bűnösségét a pozitív doppingmintát produkáló két fehérorosz kalapácsvető, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon. A versenyzők vizeletmintája túl magas tesztoszteronszintet mutatott, és ha a B-próba is megerősíti ezt, akkor mindkettejükre eltiltás vár. Ebben az esetben a negyedik helyen végzett Pars Krisztián végül ezüstéremmel zárja a pekingi olimpiai játékokat.
 
Ivan Tyihonék régóta rossz úton járnak 2008. szeptember 4. 12:42 A Sydneyben aranyérmes Szymon Ziólkowskit egyáltalán nem lepte meg, hogy tiltott szerek használatával vádolták meg a kalapácsvetés két fehérorosz olimpiai dobogósát, a háromszoros világbajnok Ivan Tyihont, valamint a 2000-ben már „fülön csípett” Vagyim Gyevjatovszkijt. A lengyel versenyző a Gazeta Wyborczának adott interjújában említett példákat a Pekingben a szlovén Primoz Kozmus mögött harmadik, illetve második helyezett atléta erősen kritizálható cselekedeteiről.
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu