KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "SIMON_AMMANN"
Olimpiai legenda lett „Harry Potterből" 2010. február 21. 12:21 Leiskolázva a mezőnyt, vancouveri második, karrierje negyedik olimpiai aranyérmét nyerte a svájci síugró, a Harry Potter becenévre hallgató Simon Ammann szombaton a nagysáncon, beállítva a finn Matti Nykänen rekordját. Mögötte a második helyen a középsánchoz hasonlóan a lengyel Adam Malysz, a harmadikon pedig az osztrák Gregor Schlierenzauer végzett.
 
Hivatalos: nem csalt az olimpiai bajnok! 2010. február 20. 18:00 Megszületett a végleges döntés a múlthét hétvégén Vancouverben középsáncon olimpiai bajnoki címet szerző síugró, Simon Ammann ügyében. A Nemzetközi Síszövetség (FIS) felszerelésekért felelős szakembere, Jouko Tomaenen nem talált semmi kivetnivalót a svájci győztes osztrákok által megkérdőjelezett kötésében.
 
Áll a bál a síugrófenomén kötése miatt 2010. február 19. 12:10 A középsáncon megnyert aranyérmét ugyan nem veszíti el, de elképzelhető, hogy Simon Ammann bajba kerül új és állítólag jelentős segítséget jelentő saroktámasza miatt a szombati nagysánc-verseny előtt. Az osztrák síugró-válogatott szakmai stábja ugyanis azt szeretné elérni, hogy a Nemzetközi Sí Szövetség ne engedélyezze a felszerelés használatát a svájci fenoménnak.
 
Svájcé az első olimpiai aranyérem! 2010. február 13. 20:40 Nyolc évvel a Salt Lake Cityben nyert két aranyérme után Simon Ammann diadalmaskodott a síugrók középsáncon rendezett versenyében, így Svájcé az első aranyérem a vancouveri téli olimpián. Ezüstérmes lett a lengyel Adam Malysz, míg harmadik helyen zárt az orsztrák Gregor Schlierenzauer.
 
Újabb remek osztrák siker Zakopanéban 2009. január 17. 19:51 Wolfgang Loitzl pénteki sikere után szombaton a szintén osztrák Gregor Schlierenzauer nyerte a síugró Világkupa lengyelországi állomását, Zakopanéban. Összetettben pedig 2 pontra megközelítette az éllovas, ezúttal harmadik helyen záró Simon Ammannt.
 
Loitzl csaknem kirepült Németországból 2009. január 1. 16:51 Az osztrák Wolfgang Loitzl 134,5 illetve 136,5 méteres teljesítménnyel élete első síugró Világkupa-sikerét aratva megnyerte az 57. alkalommal kiírt Négysáncverseny második állomását a németországi Garmisch-Partenkirchenben. A második helyen a nagy esélyes és a Világkupában is élen álló Simon Ammann zárt, aki alig 1,7 ponttal maradt el ellenfelétől. A harmadik jelentős hátránnyal a finn Harri Olli lett.
 
Messze szállt a svájci olimpiai bajnok 2008. december 29. 18:37 A 2002-ben Salt Lake Cityben két olimpiai bajnoki címet szerző Simon Ammann nyerte a síugró Négysáncverseny első állomását a németországi Oberstdorfban, közvetlenül mögötte pedig Wolfgang Loitzl és Dmitrij Vasziljev végzett. A 2008-2009-es Világkupában hét viadal után négy sikerrel vezető svájci klasszis hétfőn délután már az első sorozatban az élre szállt, előnyét megőrizte a második felvonásban is.
 
Ammann hazájában is megállíthatatlan 2008. december 20. 16:16 A hazai közönség előtt szereplő svájci Simon Ammann nyerte a síugrók Engelbergben rendezett Világkupa-versenyét.
 
Síugró Vk: Jumoto Fumihisza legyőzte Simon Ammannt 2008. december 14. 14:38 A svájci Simon Ammann szombati sikere után vasárnap a második helyen végzett a japán Jumoto Fumihisza mögött a síugró Világkupa-sorozat olaszországi versenyén.
 
KIADVA!!!! 2008. december 7. 17:42 A svájci Simon Ammann nyerte a síugró Világkupa-sorozat trondheimi versenyét.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu