KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "EUROPAI_NAGYDIJ"
A profi Vettel ismételt Valenciában 2011. június 26. 15:40 Az Európai Nagydíjra több olyan segédeszközt is betiltottak, amelynek használatában látták sokan a Red Bull kvalifikációs fölényének okát, ehhez képest Valenciában újabb kettős sikert aratott szombaton az osztrák csapat, majd vasárnap Vettel idei hatodik diadalát ünnepelhette. A simán első német sztár mögött Fernando Alonso és Mark Webber lett még dobogós. Vettel egyébként triplázott: övé a futamgyőzelem, a pole és a leggyorsabb kör is.
 
Az időmérőn sem bírtak Vettellel 2011. június 25. 15:05 Az Európai Nagydíjra több olyan segédeszközt is betiltottak, amelynek használatában látták sokan a Red Bull kvalifikációs fölényének okát, ehhez képest Valenciában újabb kettős sikert aratott az osztrák csapat! Sebastian Vettel idén hetedzser zárt az élen, egyetlen 2011-es legyőzője Mark Webber utolsó gyors körével előzte meg Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót. Vasárnap nagy bravúr kell ahhoz, hogy bárki megelőzze a Vörös Bika kettősét, hiszen Spanyolországban is utcai pályán csatáznak majd a pilóták, igaz az átlagosnál picit több lesz az előzési lehetőség.
 
Vettel a legvégén "tolta le" Alonsót 2011. június 25. 12:04 Sokáig úgy tűnt, a pénteki második tesztelés után a szombati harmadik szabadedzésen is Fernando Alonso lesz a leggyorsabb a 62. F1-es világbajnokság Európai Nagydíján, de végül "csak" második lett. A Ferrari kétszeres világbajnokát a címvédő Sebastian Vettel a legvégén előzte meg, míg a harmadik helyen Felipe Massa végzett. Az időmérő edzés 14 órakor kezdődik Valenciában.
 
Ünnepel Spanyolország: élen Alonso 2011. június 24. 15:32 Nagyot változott a helyzet a nyitó teszteléshez képest, ennek pedig nagyon örülnek a spanyol és a Ferrari-szurkolók! A kétszeres világbajnok Fernando Alonso viszonylag jelentős előnnyel végzett az élen az Európai Nagydíj második szabadedzésén, közvetlenül mögötte zárt Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Michael Schumacher. A délelőtti gyakorláson leggyorsabb Mark Webber mindössze a hetedik helyen végzett a valenciai utcai pályán.
 
Ismét a Red Bull kezdett a legjobban 2011. június 24. 11:33 Meglepő eredménnyel zárult az első szabadedzés a 62. F1-es világbajnokság Európai Nagydíján: Mark Webber ugyanis hatalmas fölénnyel végzett az első helyen, mögötte pedig Vitalij Petrov zárt. A valenciai közönség nagy örömére Fernando Alonso lett a harmadik, míg a címvédő és az idei összetett versenyben is fölényesen vezető Sebastian Vettel csak a 16. időt futotta.
 
Valenciában is megtréfálják Vettelt? 2011. június 22. 13:55 Két héttel a drámai kanadai futam után ismét Európában csatáznak majd a száguldó cirkusz versenyzői: Valencia ad otthont az Európai Nagydíjnak. A Gilles Villeneuve-pálya és a hatalmas eső alaposan megnehezítette a sztárok dolgát a legutóbbi viadalon, a címvédő Sebastian Vettel idei második „vereségét” könyvelhette el, miután hibázott az utolsó körben, így Jenson Button megelőzte az első helyért. A német sztár ellenfelei bíznak abban, Valenciában is meglephetik a Red Bull csillagát, aki a kanadai „baki” ellenére is hatalmas fölénnyel vezet összetettben.
 
Hamilton „rápirított” Fernando Alonsóra 2010. június 29. 11:51 VIDEÓVAL!!! „Savanyú a szőlő, Fernando!” Lewis Hamilton ezekkel a szavakkal válaszolt az őt és a versenybírókat erőteljesen kritizáló Alonsónak. A kétszeres világbajnok spanyol fenomén ugyanis vasárnap óta azt hajtogatja, hogy a McLaren klasszisa súlyosan vétett a szabályok ellen Valenciában, az érte kapott áthajtásos büntetésnek nem lesz visszatartó ereje a jövőben. A Ferrari ásza szerint az illetékesek manipulálták az Európai Nagydíj végeredményét…
 
F-1: kilencen kaptak büntetést, de… 2010. június 27. 18:53 Három órával a leintés után a versenybíróság kilenc versenyzőt sújtott öt mp-es büntetéssel a 61. Formula-1-es világbajnokság Európai Nagydíján, de ez minimális változtatást hozott a végeredményben. Az összetettben kétszer győztes Fernando Alonso a kilencedikről a nyolcadik helyre került, míg Sebastien Buemi éppen mögé szorult.
 
Vettel nyert, Webber a levegőben - videó 2010. június 27. 15:40 VIDEÓN MARK WEBBER BALESETE!!! A szombati időmérő edzésen minden visszatért a régi kerékvágásba, a Red Bull újfent kibérelte az első sort a rajtrácson. Pedig az elmúlt hetekben úgy tűnt, az ellenfelek megközelítették vagy be is érték az osztrák csapatot, sőt az Európai Nagydíj előtt Sebastian Vettel és Mark Webber is azt állította, nincs esélye a valenciai sikerre. Ehhez képest a német klasszis lett az első, míg az ausztrál versenyző a második, az összetettben éllovas Lewis Hamilton a harmadik, míg a hazai pályán szereplő Fernando Alonso a negyedik helyről indult. A futamot Vettel nyerte Hamilton és Button előtt, míg Webber horrorisztikus balesetet szenvedett, amikor hátulról ráfutott Heikki Kovalainen kocsijára. Az ausztrál autója a levegőbe emelkedett, majd megfordult a tengelye körül, végül a gumifalnak csapódott. Webber sértetlenül úszta meg az esést.
 
Ünnepel Valencia, élen Fernando Alonso 2010. június 25. 15:31 Ünnepel Valencia: Fernando Alonso nyerte a második szabadedzést a 61. Formula-1-es világbajnokság Európai Nagydíján. A Ferrari ásza mögött Sebastian Vettel és Mark Webber végzett.///Némi meglepetésre a Mercedes GP sikerét hozta az első szabadedzés: Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak a McLaren kettőse, az összetettben éllovas Lewis Hamilton, valamint a címvédő Jenson Button előtt. A német-finn versenyző csapattársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher csak a nyolcadik lett. A német ikon azonban így is megelőzte a hazai közönség első számú kedvencét, a kilencedik helyen záró Fernando Alonsót.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu