Elintézték az Ágnesek, Primász és Valkay

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 26. 20:26
Győztes mérkőzéssel kezdte meg szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a Mol Kupáért kiírt nemzetközi tornán, amelynek a margitszigeti Széchy uszoda ad otthont csütörtöktől szombatig. A németek elleni 14-11-es siker után Godova Gábor szövetségi kapitány elmondta, „a nagy munka látszott a lányok teljesítményén, de egy picit lehettünk volna fegyelmezettebbek.”


NŐI VÍZILABDA MOL-KUPA
MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 14-11 (4-2, 3-3, 2-3, 5-3)
Magyar góldobók: Valkay, Primász 3-3, Drávucz, Pelle, Bujka 2-2, Stieber, Takács 1-1
Franciaország - Nagy-Britannia 9-7 (2-1, 3-4, 0-1, 4-1)

 

 

Profi bokszban felhozó mérkőzéseknek nevezik azokat az összecsapásokat, amelyek a MOL-kupán vártak és várnak a magyar válogatottra: az olimpiáról csak álmodó németek, franciák és britek szerepelnek a Margitszigeten.

 

 

 

„Nagyon kemény munkát végeznek a kislányok, legalább egy kicsit feloldódhatnak” – harangozta be a hölgyekre váró csatákat Györe Lajos, a bajnoki Domino mestere a Széchy-uszoda egyik padján üldögélve, és a találkozó első percei a közös várakozásokat igazolták.

 

 

 

Drávucz Ritáék hamar elmentek hárommal, miáltal hamar afféle „bab is hús” hangulat lett úrrá a csapaton, míg az eleinte egy-egy gólt találó németek idővel megérezték, igen hamar lanyhult a mieink koncentrációja.

 

 

 

Az első negyedet már csak a szlovák színekben sípoló, ám tősgyökeres felvidéki magyar játékvezető, Bottlik István nemzeti érzésektől áthatott ötméteresével sikerült 4-2-re hozni (Primász vágta be, korábban Drávucz kihagyott egyet), a második részben azonban nem csupán csökkent, de el is tűnt a különbség: 3-0 után 4-4-nél utolértek minket a németek.

 

 

 

Stieber mérhetetlenül szemtelen lövésével lett 5-4, ám Dierolf nemsokára egalizált, mi több, 5-5-nél a vendégeknek volt egy lehetőségük a vezetés átvételére is, más kérdés, hogy nem sok eséllyel próbálkoztak.

 

 

 

Valkay Ági csempészett némi nyugalmat az uszodába, ejtésgólját még a kerítés mögül bámészkodók is megtapsolták (amúgy nyugodtan bejöhettek volna, elvégre csütörtöktől szombatig ingyenes a belépés).

 

 

 

Ám még ez a két remek villanás sem volt elegendő ahhoz, hogy megnyugodjanak a lányok, a védekezés pedig amúgy sem működött valami fényesen – ennek megfelelően a harmadik részt a németek nyerték, azaz váratlanul izgalmas utolsó nyolc percre volt kilátás (9-8).

 

 

 

Tizedik gólunk újra hazai koprodukcióban született, ezúttal a magyar gólbíró látta a vonal mögé szédülni Takács labdáját – a jelenet báját az tette teljessé, hogy a német kispadról is magyar nyelven postázták a felháborodást, avagy a kapitány, az évek óta kint dolgozó Fehér András magyarázta, mit találni a szabálykönyvben a gól kritériumairól.

 

 

 

Ezután egy-egy remek centergól következett, kár, hogy igazságos elosztásban: Bujka után Wengst is eredményes volt, majd újra Bujka következett, ezúttal megúszásból (12-10). A németek még mindig nem voltak hajlandóak leszakadni – mígnem másfél perccel a befejezés előtt Drávucz éles szögből újra betalált, egy perccel később pedig Primász eldöntötte a meccset (14-11).

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu