Az UTE rommá verte a dán Odensét

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 17. 19:32
Nem volt nehéz dolga az Újpest férfi vízilabdacsapatának a LEN Kupa első csoportkörének nyitómérkőzésén, ahol magabiztosan verték a dán Frem Odense csapatát. A találkozót az első perctől a hazai csapat uralta, a nézők csak azon izgulhattak, hogy az Újpest tudja-e tartani a negyedenkénti hét találatot.


LEN KUPA, 1. CSOPORTMECCS
UTE - ODENSE 24-7 (7-1, 7-1, 6-1, 4-4)
Hajós uszoda, 100 néző; vezette: Moralis (görög), Santos (portugál)
UTE: Bisztritsányi - Suti (2), Salamon (5), Somogyi (3), Létay (4), Máthé (3), Kéri Cs.: Nikolaosz, Kovács O. (1), Debreczeni (2), Szabó B. (2), Szabó N. (2)
Edző: Petrovics Mátyás
ODENSE: J. Hultgren - Wethe, Simonsen (3), T. Hultgren, Schwertsfeger (1), Elbeck, Bachmann (1) Cs.: Christensen (kapus), Brasholt, Abild, Hourgaard (2), Harder, Jörgensen
Edző: Mette Sörensen
Gólok emberelőnyből: 3/5 ill. 2/5
Gólok büntetőből: 2/2 ill. 1/1

Az erőviszonyok már az első negyed legelején tisztázódtak, amikor az UTE három támadásából három gólt szerzett... A hazai csapat a góllövés minden formáját kipróbálhatta, betaláltak átlövésből, emberelőnyből, megúszásból és centerből is.

A vendégegyüttes először 5-0-nál szerzett gólt a csapatkapitány Simonsen révén. Ez maradt a vendégek egyetlen találata a játékrész végéig.

A szünet után semmit nem változott a helyzet, olyannyira, hogy az UTE megint hetet szórt az Odense kapujába, és újfent csak egyet kaptak. A dánok ellenben egyre többször eljutottak lövésig, sőt, pontosan is céloztak, de a Petrovics Mátyástól bizalmat kapó Bisztritsányi mindent fogott.

Az Újpest egyre szebb gólokkal szórakoztatta a nem túl népes közönséget, a legszebb találatok a kapus elmozgatása után centerbe bejátszott labdákból születtek.

Térfélcsere után a vendégegyüttes leginkább cserekapusában bízott: Kim Christensen váltotta a nem túl hatékony Hultgrent a dán kapuban.

És a csere „bejött”, az Újpest a harmadik játékrészben „csak” hat gólt tudott szerezni. Darálós, jó iramú periódus volt ez, ahol az UTE már csak akkor lőtt gólt, ha azt igazán szép helyzet után tehette... Már a dánok edzőnője sem kiabált olyan hevesen, arra azonban hasznos volt a találkozó, hogy az UTE gyakorolja a figurákat, láthatóan sok új figurát kipróbáltak.

A záró játékrész aztán két dán góllal indult, mindkettőt a balszélről, jól megjátszott helyzet után lőtték. Az Újpest teljesen kiengedett, de még így is 24-7 lett a végeredmény.

A hazaiak legeredményesebbje Salamon Ferenc volt, ő ötször talált be, de Létay is négy gólt jegyzett. Az Odense csapatában a kapitány, Simonsen lőtte a legtöbb gólt, ő hármat vállalt.

Az Újpest holnap a francia Montpellier ellen száll medencébe.

EDZŐSZEMMEL
Petrovics Mátyás: - Örülök a nagy arányú győzelemnek, jó gyakorlás volt ez a fiúk számára. De még így is sok hibát vétettünk.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu