Az igazi arcát mutatta a ZF Eger

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 17. 21:17
Javított a tegnapi kudarc után a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata a Bitskey-uszodában zajló Euroliga selejtezőjén a Spandau Berlin ellen. A négynapos, hatcsapatos sorozat második körében a hevesiek simán legyőzték a német együttest. Két mérkőzés után így a házigazdák egy győzelemmel és egy döntetlennel állnak a táblázaton.


FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, H CSOPORT, 2. JÁTÉKNAP:
ZF-EGER - SPANDAU 04 BERLIN 10-7 (3-2, 3-1, 3-1, 1-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 800 néző, vezette: Voevodin (orosz), Rousan (szlovén)
EGER: SZÉCSI, DECKER (2), Nyéki (-), BÁRÁNY (2), Kiss Cs. (-), Hegedüs (-), Varga II. Zs. (2). Csere: Valics (k), Erdélyi (-), FELTHAM (3), Binder (-), Bundschuh (-), Hárai (1). Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
BERLIN: Tchigir - Schroedter (1), Politze (1), Savic (1), Schlotterbeck (-), Oeler (-), Mackeben (1). Csere: BUKOWSKI (3), Naroska (-), Stamm (-), Reuss (-). Vezetőedző: Nebosja Novoselac
Gól emberelőnyből: 6/2., ill. 8/3
Ötméteresek: 2/2, ill. - /-

 

Gerendás György csütörtökön este még azon sajnálkozott, hogy csapata a korábbi évekhez hasonlóan megint odaajándékozott egy mérkőzést az ellennek a nemzetközi porondon.

Jelen esetben a nagyváradiakra gondolt a szakvezető, hiszen igencsak feledhető produkcióval csupán 9-9-es döntetlenre zártak az egriek az Oradea ellen.

A Spandau ellen tehát kötelező volt a győzelem, ellenkező esetben a remélt továbbjutás is veszélybe került volna.

A ZF ennek megfelelően kezdte a találkozót, az első két negyed után már hárommal vezettek Nyékiék. Decker és Feltham duplázott, rajtuk kívül pedig Varga II és Hárai is betalált a németek kapujába.

A nyitónaphoz képest szembetűnő volt a vendéglátók sokkal precízebb védőmunkája, a másik kapu előtt pedig nem remegtek meg a kezek, az adódó ziccereket magabiztosan használta ki a Gerendás-legénység.

A megnyugtató előny birtokában feszültség nélkül pólózhatott a meccs második felében az Eger: nyilván a játékosok is tudták, hogy három nagyon fontos találkozó még előttük áll a hátralévő két napon, így tehát az erővel is takarékoskodni kell valamilyen szinten.

A harmadik negyed után már 9-4 állt az uszoda eredményjelző tábláján, és bár a végén kiengedtek az egriek, a győzelmet így sem fenyegette veszély.

Szombaton sűrű napja lesz a csoportban érdekelt hat gárdának, hiszen délelőtt és este is vízbe szállnak.

A ZF-Eger 11.30-tól a Kassa ellen melegíthet be az esti rangadóra, hiszen a péntekihez hasonlóan szombaton is 19.30-tól kezdik a mérkőzést a hazaiak. Az ellenfél a két nap után százszázalékos horvát Sibenik lesz.

EDZŐSZEMMEL:
Gerendás György: - Egy kicsit megijedtünk, hogy egy újabb rossz mérkőzéssel akár a továbbjutás is veszélybe kerülhet. Szerencsére azonban elég jó meccset játszottunk, és a győzelem sem maradt el.
Nebosja Novoselac: - Gyengén muzsikáltunk ezen az estén, főleg center pozícióban. Az Eger viszont, hozta azt, amit valójában tud. Remélem, tudunk mi ennél jobban is játszani, ezt szeretnénk is megmutatni még ezen a hétvégén.

 

A pénteki játéknap első mérkőzésén:

Sibenik - Hornets Kosice 13-3 (4-1, 4-0, 2-1, 3-1)

Gólszerzők: Prükic 3, Samodol 2, Sutic 2, Boris Letica 2, Slavko Letica 1, Spanja J. 1, Skoric 1, Sutalo 1, illetve Baco 1, Kolárik 1, Szmera 1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu