Kovács Emese a Turi-csapatban folytatja

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 12. 10:19
Elhagyja klubját, a Jövő SC-t valamint edzőjét, Fehérvári Balázst a rövid pályás és nagymedencés Európa-bajnokáson már egyaránt ezüstérmet szerző fiatal úszó, Kovács Emese, aki a jövőben Kőbányán a Turi György vezette csapattal készül majd a soros megmérettetésre.


 

Kovács Emese döntésének hátterében a várakozásoktól elmaradó olimpiai szereplés áll. A fiatal kiválóság Pekingben pályafutása első olimpiáján vett részt, de az előzetes eredményei alapján többet, jóval többet várt tőle úgy a szakma, mint a közvélemény. És persze ő is önmagától

 

Ez Eb-ezüstérem ugyan önmagában nem volt garancia semmire, főként nem egy rekord-dömpinget hozó olimpiai mezőnyben, ám a 200 m pillangó női döntőjében mindenképpen ott lett volna a helye a magyar úszónőnek. Akitől még egy esetleges pontszerzés sem állt távol, de még egy érem sem volt eleve reménytelen.

 

Kovács Emese a sportnapilapban arról beszélt, hogy már régóta érlelődött benne a váltás gondolata, ráadásul az utóbbi időben egyre többet veszekedett edzőjével. Választása a Turi-műhelyre esett, ahol pillangóspecialisták is otthonra lelnek. Az elsősorban vegyesben menő Cseh László pillangóban is ezüstérmes lett a pekingi olimpián, de a fiatal Dara Eszter 100 m-en egyre jobban közelít az elithez.

 

A Kőbánya SC vezetőedzője, Turi György örömmel fogadja csapatába az általa kifejezetten tehetségesnek tartott Kovácsot. A Jövő SC-ben viszont egyelőre tanácstalanul állnak az úszónő döntése és távozása előtt, Verrasztó Zoltán klubelnök nem is alkotott véleményt a történtekről, előbb bővebben tájékozódik annak kiváltó okairól.

 

Az átigazoláshoz azonban szükség van a szövetség jóváhagyására, amely csak abban az esetben jöhet létre, ha már megállapodás született a két érintett klub között. A Kőér utcában október elsején kezdi meg a felkészülést a Turi-csapat.


 

Miheztartás végett álljanak itt az igen beszédes időeredmények. A nők 200 m-es pillangó számában Kovács 2:06.71 perces eredménnyel Eb-ezüstérmet tudott szerezni. Pekingben a selejtezőben 2:12.73-t úszott, amely futamában a hatodik helyhez volt elég, összesítésben pedig leginkább semmire. A középdöntőbe 2:09.41-gyel is be lehetett kerülni, onnan a döntőbe pedig 2:07.73-mal, tehát Kovács idejénél még mindig egy másodperccel többel.

 

A fináléban a magyar úszónő ha „csak” azt az időt megússza, amellyel Eb-második lett, akkor a negyedik helyen végezhetett volna. Nem mellékese belátható távolságban lett volna még a dobogó is, annál mindössze 47 századdal tudott jobbat úszni az ausztrál Jessicah Schipper. Viszont Pekingben nem Kovács Emese Eb-eredménye volt a medencében, hanem a magyar úszónő. Bár ő állítja: aki a Vizes Kockában tempózott, az nem az igazi Kovács Emese volt.

 

A sportághoz kapcsolódóan ugyancsak a sportnapilap információja, hogy Gyurta Dániel esetleges klubváltása is téma volt, ám ebben a kérdésben gyorsan vakvágányra jutottak egymással a felek, az egyeztetések még az előtt megszakadtak, hogy érdemben felmerült volna a váltás lehetősége.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu