Cseh is ott lesz a rövidpályás Eb-n

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 8. 18:26
Cseh László is részt vesz december 11. és 14. között a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, Rijekában – árulta el Turi György, a pekingi olimpián három Európa-csúccsal három ezüstérmet szerző klasszis edzője. Az egyelőre bizonytalan, mely versenyszám(ok)ban méreti meg magát Cseh, ahogyan a felkészülés kezdetének időpontja is ismeretlen még.


 

Turi György augusztusban kijelentette, Cseh Lászlót januárig legfeljebb akkor látja szívesen a Kőér utcai uszodában, ha nincs otthon meleg víz.

 

Könnyen lehet, hogy október végére, vagy november elejére kell módosítania az időpontot a tapasztalt trénernek, hiszen hosszas egyeztetés után eldőlt, decemberben Cseh is elindul a rövidpályás Európa-bajnokságon, Rijekában.

 

„Egyeztettem a tanítványommal és a szövetségi kapitánnyal, Laci Eb-részvétele immáron hivatalosnak tekinthető – árulta el a SportHirado.hu-nak Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője. – Azt most még nem tudom megmondani, hogy mikor áll újra edzésbe, egyelőre pihen.”

 

Az olimpián Cseh László 200 és 400 vegyesen, valamint 200 pillangón is Európa-rekorddal lett második a világcsúccsal diadalmaskodó, amerikai mumus, Michael Phelps mögött. A pekingi seregszemle után a soron következő igazán fajsúlyos viadal a jövő nyári római világbajnokság. A mester kötve hiszi, hogy a rijekai erőpróba befolyásolná az úszó felkészülését és formaidőzítését a vb előtt.

 

„Gondolni sem merek arra, mi lenne akkor, ha Laci elmaradna a várakozásoktól a vb-n, ha mégis így lenne, nem fognánk a rövidpályás Eb-re - nyomatékosította Turi. - Még nem tudjuk, milyen számokban versenyez majd Rijekában, de egy Cseh László-szintű úszónak minden egyes versenyen igazolnia kell hírnevét. Vagyis nem mindegy, milyen időeredménnyel, hányadik helyen ér célba.”

 

A novemberi rövidpályás országos bajnokságon nem állok rajthoz, a decemberi rövidpályás Eb-n viszont igen - jelentette ki Cseh László. - Egyelőre ennyit tudok mondani, semmi többet, még meg kell beszélnem az edzőmmel, hogy milyen számokban induljak. Addig is pihenek tovább, feltöltődöm."

 

Sok még tehát a kérdőjel, egyvalami azonban biztos, a magyar úszósport jelenlegi első számú klasszisa az ötvenméteres medencében elért páratlan sikerek után négy hónappal a huszonötösben is megméreti magát. Így pedig hazai és nemzetközi szinten is nagyobb figyelem övezi majd a rövidpályás kontinenstornát.

 

Könnyen elképzelhető, hogy Cseh László csupán egy vagy két számban indul Rijekában, a budapesti Eb-n 2010 nyarán viszont akár háromban vagy négyben is, és valamennyiben csak és kizárólag az aranyérmet tartaná elfogadható eredménynek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu