Könnyedén egyenlített a Rays a döntőben

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 15:52
Magyar idő szerint péntek hajnalban megszerezte történelme első nagydöntőbeli győzelmét a Tampa Bay Rays az amerikai baseball-ligában (MLB), miután 4-2 arányban legyőzte a Philadelphia Philliest. Ezzel két mérkőzés után összesítésben sikerült kiegyenlíteniük, így az állás jelen pillanatban 1-1.


MLB, NAGYDÖNTŐ (WORLD SERIES), 2. MÉRKŐZÉS:
TAMPA BAY RAYS – PHILADELPHIA PHILLIES 4-2 (2-0, 1-0, 0-0, 1-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1, X-1)
St Petersburg, Tropicana Field, 40823 néző.
TAMPA BAY: Iwamura (2B, 0/3, 1R), Upton (CF, 2/4, 1RBI, 1R), Pena (1B, 0/3, 1RBI), Longoria (3B, 0/4, 1RBI), Crawford (LF, 0/4), Floyd (DH, 1/3, 1R), Navarro (C, 2/3, 1R), Baldelli (RF, 0/2), Bartlett (SS, 2/2, 1RBI).
PHILADELPHIA: Rollins (SS, 0/5), Werth (RF, 2/5, 1RBI), Utley (2B, 0/4), Howard (1B, 2/5), Burrell (LF, 0/2), Victorino (CF, 2/4), Dobbs (DH, 1/3), Feliz (3B, 0/3), Ruiz (C, 2/2, 1R), Bruntlett (PH-DH, 1/1, 1HR).
Kezdődobók: James Shields 5.2IP, 7H, 0R, 2BB, 4K illetve Brett Myers 7.0IP, 7H, 4R, 3BB, 2K.

Győzelem: James Shields
Vereség: Brett Myers

Az állás két mérkőzés után: 1-1.


Jelmagyarázat:
A név után zárójelben:
Mezőnyjátékosoknál: pozíció védekezésben; ütés/lehetőség; HR= hazafutás; R=futás, RBI= beütött futók.
Dobóknál: inningek száma (IP), kapott ütések (H), kapott futások (R), sétáltatás (BB), strikeout (K).

A lélektani előny a Philadelphia Phillies mellett volt az első mérkőzés után. Amelyik csapat eddig megnyerte az első ütközetet a World Seriesben, az tizenegyből tízszer a kupát is a magasba emelhette.

A Tampa Bay Rays a nagy találkozók specialistájához, James Shieldshez fordult, aki legutóbbi két Boston elleni fellépéséről vereséggel kullogott le a pályáról. Zsinórban három strigula a vereség rovatban legutóbb 2007 júniusában szerepelt a neve mellett.

A másik oldalon egy korábbi amatőr bokszoló, Brett Myers állt, akinek mostani bevetése érdekes húzásnak tűnt. Nem a szerepeltetése az érthetetlen hiszen jó formában van, de a Citizens Bank Barktól távol nem túl acélos a teljesítménye (3 győzelem 8 vereség) Charlie Manuel mégsem várt még egy meccset.

A második mérkőzés első inningje sem ért véget 0-0-val, de amíg csütörtökön a Philadelphia, most a Tampa Bay szerzett 2 futásos előnyt. Myers képtelen volt a dobózónájában érvényes területet találni és Jayson Werth hibája is kellett a hazai vezetéshez.

A másodikban tovább növelte az előnyét a Rays. A mérkőzést első percekben irányítani képtelen Myersnek B.J. Upton ütötte be a második single-jét és mivel ekkor már mindhárom base-en volt futója a hazaiaknak, nem volt kérdés a harmadik pofon bevitele.

Tetszetős játékot mutatott be Joe Maddon együttese, nyoma sem volt a csütörtöki ötlettelen megoldásoknak. A Phillies is próbált támadni, így egy rendkívül színvonalas találkozó alakult ki a Tropicana Fielden.

James Shields válaszolt Cole Hamels az első nagydöntőben mutatott teljesítményére és csak azért kellett lecserélni őt az ötödik inningben, mert hamar elérte a kritikus 100 dobást. Hét baseütés és nulla futás engedélyezése után Shields Hamelsnek címzett üzenete így is hangozhatna: „…találkozunk a hetedik meccsen.”

Nem sikerült lenullázni a vendégeket, két futást végül csak összekapart a Phillies. Az elsőt két csere hozta össze. A tampai dobó (a tavalyi első számú draft), David Price kapott egy „homert” a Dobbs helyett ütő Eric Bruntlettől.

 

A második a hazai oldalon védekezésben a kilencedik inningben kicsit elszundikáló Evan Longoria hibáinak köszönhetően jött, de ezek csak a szépítésre voltak jók.

A csapatok szombaton szabadnapot kapnak, átteszik székhelyüket Phialdelphiába, ahol magyar idő szerint vasárnap hajnali kettőtöl három nap alatt három mérkőzést játszanak le.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu