Hamels kidobta a Tampát a döntőben

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 09:06
Idegenbeli győzelemmel nyitott a Philadelphia Phillies az amerikai baseball-liga (MLB) nagydöntőjében, a World Seriesben. Cole Hamels irányításával a vendégek 3-2 arányban győzték le a Tropicana Fielden a Tampa Bay Rayst.


MLB RÁJÁTSZÁS, WORLD SERIES, 1. MÉRKŐZÉS
TAMPA BAY RAYS – PHILADELPHIA PHILLIES 2-3 (0-2, 0-0, 0-0, 1-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0)
St. Petersburg, Tropicana Field, 40 000 néző.
TAMPA BAY: Iwamura (2B, 3/4, 1RBI), Upton (CF, 0/4), Pena (1B, 0/4), Longoria (3B, 0/4), Crawford (LF, 1/4, 1R, 1RBI), W. Aybar (DH, 0/3), Navarro (C, 0/3), Zobrist (RF, 1/3), Bartlett (SS, 0/1, 1R).
PHILADELPHIA: Rollins (SS, 0/5), Werth (RF, 2/4, 1R), Utley (2B, 2/4, HR, 2RBI), Howard (1B, 0/4), Burrell (LF, 0/3), Victorino (CF, 2/4, 1R), Feliz (3B, 2/3), Coste (DH, 0/4), Ruiz (C, 0/3).
Kezdődobók: Scott Kazmir 6.0IP, 6H, 3R, 4BB, 4K illetve Cole Hamels 7.0IP, 5H, 2R, 2BB, 5K.

Győzelem: Cole Hamels
Vereség: Scott Kazmir
Mérkőzésmentés: Brad Lidge


Jelmagyarázat:
A név után zárójelben:
Mezőnyjátékosoknál: pozíció védekezésben; ütés/lehetőség; HR= hazafutás; R=futás, RBI= beütött futók.
Dobóknál: inningek száma (IP), kapott ütések (H), kapott futások (R), sétáltatás (BB), strikeout (K).

 

Ahhoz képest, hogy az évad kezdetén néhány fogadóiroda 200/1-hez adta a Tampa Bay végső győzelmét, most nagyot fordult a világ. A döntő előtt pár órával már inkább a Tampa végső sikere fizetett volna kevesebbett.


Bármilyen esélyes is volt azonban a pályaelőnyt élvező csapat, az első mérkőzésen máris meg kellett küzdeniük a két legnehezebb ellenféllel.

 

Az egyik a a rutintalanságból fakadó lámpaláz (a keretből még senki nem nyert semmit), a másik pedig az ellenfél sztárdobója, Cole Hamels. A világ jelenlegi legjobb „changeup” dobásfajta végrehajtója a rájátszásban eddig háromszor kezdett és két futásnál többet nem engedett az ellenfélnek.

 

Már az első inningben előnyt szereztek a vendégek. Chase Utley küldte ki a lelátóra a labdát, így mivel egy séta után Werth is bázison volt, a lehető legrosszabbul kezdődött a Raysnek a mérkőzés.

 

A folytatásban Hamels uralta a játékot, de hiába jött fel a Tampa Bay, már nem tudott kiegyenlíteni. A 25 éves philadelphiai dobó hét inning alatt öt baseütést engedélyezett az ellenfélnek és sikerült kikapcsolnia az Upton-Pena-Longoria hármast is.

 

A félelmetes trió említésre méltó esemény nélkül, 0/12-vel zárt. Különösen B.J. Upton nem találta a fonalat, hisz négy kísérletből kétszer esett "double play"-be és öt társát igéretes pozícióban hagyta fent a pályán kiesésével.

 

Hamels cseréje után ha lehet még reménytelenebb helyzetbe kerültek a hazaiak. Jöttek a Philadelphia tartalékdobói. Róluk tudni kell, hogy ha nyolc inning után vezet a Phillies, akkor a "bullpen" még egyszer sem veszített mérkőzést.

 

Hála Madsonnak, ezt most is sikerült elérniük, hisz a hetedikben sima 1-2-3-as kiejtéssel adta át a labdát Brad Lidgenek.

 

Lidgenek idén 41 mérkőzésmentése volt az alapszakaszban 41 kísérletből, míg a rájátszásban ez a szám 6/6. Egyszer szenvedett vereséget és ez az all-star mérkőzés volt, amit a 15-ik inningben nem tudott lezárni.

 

 

Ezt azért érdemes megemlíteni, mert a World Seriesben az a csapat kezdheti otthon a szériát, amelyiknek csoportja (jelen esetben az American League) megnyeri a júliusi all-star gálát.

 

A Philadelphia záróembere azonban most tett arról, hogy ez az első mérkőzés után megforduljon, Pena és Longoria kapott egy-egy strikeoutot, esélyt sem adva az egyenlítésre.

 

Elvesztette a pályaelőnyét a Rays, köszönhetően ötlettelen játékának. A folytatás magyar idő szerint péntek hajnalban. A remények életbentartásához a győzelem elengedhetetlen a Tampa Bay Raysnek.


 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu