A bajnoki cím kapujába lépett a Phillies

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 27. 16:11
A Philadelphia Phillies megnyerte az amerikai baseball-liga (MLB) nagydöntőjének (World Series) negyedik mérkőzését a Tampa Bay Rays ellen, így egy győzelemre került attól a bajnoki címtől, amelyet 125 éves története során csak egyszer hódított el, 1980-ban. A 46 ezer tomboló néző előtt rendezett találkozón a vendéglátók sztárja, Ryan Howard két hazafutással járult hozzá a Philadelphia kiütéses győzeleméhez.


 

MLB, WORLD SERIES, 4. MÉRKŐZÉS
PHILADELPHIA PHILLIES – TAMPA BAY RAYS 10–2 (1-0; 0-0; 1-0; 3-1; 1-1; 0-0; 0-0; 4-0; x-0)
Philadelphia, Citizens Bank Park, 45,903 néző
PHILADELPHIA: ROLLINS (SS, 3/5, 3R), WERTH (RF, 2/4, HR, 2RBI, 1R), Utley (2B, 0/3, 1R), HOWARD (1B, 3/4, 2HR, 5RBI), Burrell (LF, 0/3, 1RBI), Victorino (CF, 0/4), Feliz (3B, 2/4, 1RBI), Ruiz (C, 1/4), Blanton (P, 1/3, 1HR) Csere: Matt Stairs (PH, 0/1) T
TAMPA BAY: Iwamura (2B, 0/4), Upton (CF, 0/4), Pena (1B, 0/3), Longoria (3B, 0/4), Crawford (LF, 1/3, HR), Navarro (C, 1/4), Zobrist (RF, 0/3), Bartlett (SS, 0/4), Sonnanstine (P, 1/1) Csere: Hinske (PH, 1/1, HR), W. Aybar (PH, 1/1), Baldelli (PH, 0/1) Kezdő dobók: JOE BLANTON 6.0 IP, 4H, 2R, 2BB, 7K ill. Andy Sonnanstine 4.0 IP, 6H, 5R, 3BB, 2K Győzelem: Joe Blanton Vereség: Andy Sonnanstine
Jelmagyarázat:
A név után zárójelben:
Mezőnyjátékosoknál: pozíció védekezésben; ütés/lehetőség; HR= hazafutás; R=futás, RBI= beütött futók.
Dobóknál: inningek száma (IP), kapott ütések (H), kapott futások (R), sétáltatás (BB), strikeout (K).

A harmadik találkozón először szerepelt saját közönsége előtt a Philadelphia és a Citizens Bank Park nézői, ahogy várni lehetett, szabályosan belehajszolták kedvenceiket a győzelembe.

 

A lelkesedés nem is meglepő, a keleti parti metropolisz utoljára nemzeti bajnoki címet 1983-ban ünnepelhetett, amikor kosárlabda-csapatuk, a Philadelphia 76ers ért fel a csúcsra.

 

Összegezve az eddigi három mérkőzést, eddig inkább a dobókról, mint az ütőkről szólt a csata. A Rays oldalán a nagy sztárok csak elvétve villantak, főleg a Tampa Bay újonc játékosa, Evan Longoria keresi helyét az idegek harcát is jelentő nagydöntőben. Még nem ért el baseütést a rájátszás egyik legveszélyesebb játékosa és védekezésben is bosszantó megoldásokat választ, így például az előző találkozó is az ő hibája miatt ment el.

 

A Philliesnél a legnagyobb gondot a futók beütése jelentette, azonban a negyedik mérkőzésre összekapták magukat. Az eddig látott pontatlanság, amikor a futók ugyan pontszerző helyre érkeztek, ám rendre használhatatlan labdákat kaptak már a múlté vasárnap végre beért és ez az eredményen is meglátszott.

 

Ezzel szemben a Tampa Bay Rays, amely a rájátszás során amerikai rekordot jelentő 25 hazafutást prdokulált a döntőben egyszerűen képtelen volt korábbi formáját érvényesíteni. Mindössze három „homert” produkált, nem véletlen, hogy 3-1-es hátrányban találák magukat a negyedik mérkőzést követően.

 

Vasárnap a Tampa Bay játékosa Sonnanstine nem találta a dobózónát, nagyon kevés strike-ot prdodukált, labdái rendre elhagyták a zónát, ennek következtében hamar 2-0-s előnyt szereztek a hazaiak.

 

Ezt követően Ryan Howard pillanatai következtek. Az alapszakasz legtöbb hazafutását – számszerint 48-at –jegyző klasszis három futásos homerjével már 5-1-es előnyt szerzett a Phillies. A méretes „ütőgép” ezt követően sem lassított, egy újabb értékes akcióval gyakorlatilag bebiztosította a Philadelphia sikerét.

 

A hajrában jelentősen már nem változott az eredmény, a hazaik a nagydöntő legegyoldalúbb találkozóján 10-2-re legyőzték a Tampát és ezzel 3-1-es előnyre tettek szert a négy győzelemig tartó párharcban.

 

Az ötödik mérkőzésre magyar idő szerint hétfő hajnalban Floridában kerül sor, ahol a Philadelphia, ha hasonló magabiztos teljesítménnyel áll elő, bebiztosíthatja 125 éves történetének második végső győzelmét az MLB-ben. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu