Taróczy Balázs: hatalmas spanyol bravúr

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 24. 10:21
Magyarország egyetlen felnőtt wimbledoni bajnoka, Taróczy Balázs is óriási bravúrnak tartja, hogy a spanyol férfi teniszválogatott idegenben nyert 3-1-re az argentin együttes ellen a Davis Kupa vasárnap befejeződött döntőjében. A legendás játékos úgy véli, Juan Martin Del Potro sérülése alapvetően befolyásolta a végkifejletet, sokkal nagyobb eséllyel küzdhetett volna a záró napon Fernando Verdasco ellen, akit alaposan feldobott a párosban aratott szombati siker.


„Őrült nagy meglepetés, ez nem is lehet kérdés – kezdte értékelését Taróczy Balázs. – Igaz, fedett pályán azért a spanyolok jobbak, mint az argentinok. Ráadásul a hazaiak azért választották a salak helyett a kemény pályát, mert nagyobb esélyt éreztek Rafael Nadal ellen. Ő viszont nem játszhatott…”

 

A teniszsport történetének egyik legjobb magyar játékosa szerint a gyors borítás inkább a vendégeknek kedvezett Mar del Platán.

 

„Sokkal otthonosabban mozognak a kemény pályán, mint az argentinok. Őket ráadásul hallatlan pech sújtotta azzal, hogy Del Potro nem játszhatott vasárnap. Biztos, hogy sokkal nagyobb esélye lett volna Verdasco ellen. A spanyol teniszező bármely más tornán is favoritnak számítana Acasusóval szemben” – tette hozzá Taróczy Balázs.

 

A spanyolok számára pénteken rosszul kezdődött a döntő, lévén David Nalbandian leiskolázta a hónapok óta hullámvölgyben lévő David Ferrert. Utána azonban Feliciano Lopez meglepte Juan Martin Del Potrót, majd szombaton Verdasco oldalán párosban múlta felül Nalbandiant és Agustin Callerit.

 

„Verdascónak biztosan nagy lökést adott a párosban aratott győzelem, ez a tudat is segíthette az utolsó napon” – jegyezte meg egyetlen felnőtt wimbledoni bajnokunk.

 

Ana Ivanovics új szerelme 1-2-ről, öt játszmában múlta felül Acasusót, így a spanyolok 3-1-es, behozhatatlan előnyt szereztek a Davis Kupában hazai pályán tíz éven át veretlen argentinok ellen.

 

„Korábban az argentinok mindig salakon győztek, most viszont más volt a borítás” – jegyezte meg Taróczy.

 

Természetesen Spanyolországban őrült ünneplés kezdődött, a világelső Rafael Nadal is nagyon örült társai diadalának.

 

"Sajnálom, hogy nem lehettem ott, de borzasztóan örülök a sikernek. Kevesen várták ezt az eredményt, elvégre az argentinok tíz éve veretlenek voltak otthon a DK-ban. Büszke vagyok a csapatra" – mondta a szezonzáró egyéni versenyt, a sanghaji Mesterek Kupáját is kihagyó balkezes zseni.

 

Fernando Verdasco élete legnagyobb sikerének tartja a Davis Kupában aratott győzelmet.

 

„Ez volt az álmom. Már kisgyerekként is erre vágytam. Kevesen jutnak ilyen lehetőséghez, még kevesebben élnek vele – mondta Spanyolország új nemzeti hőse. – A Davis Kupában az utolsó csepp vérig kell harcolni, sohasem adhatod fel a reményt. Ez a mentális erő segített a mérkőzés alatt”.

 

A spanyolok 2000-ben és 2004-ben is hazai pályán hódították a trófeát. Nyolc évvel ezelőtt 3-1-re múlták felül Ausztráliát a barcelonai végjátékban, majd négy évvel később Sevillában nyertek 3-2-re az Egyesült Államok ellen. Az első döntőben Albert Costa, Juan Carlos Ferrero, Juan-Manuel Balcells és Alex Corretja érte el a sikert, míg legutóbb Nadal, Ferrrero, Carlos Moyá és Tommy Robredo jutott szóhoz.

 

DAVIS KUPA-DÖNTŐ, 2008:
Argentína-Spanyolország 1-3
vasárnap: José Acasuso-Fernando Verdasco 3:6, 7:6 (7-3), 3:6, 6:4, 1:6
szombat: Agustin Calleri, David Nalbandian-Feliciano Lopez, Fernando Verdasco 7:5, 5:7, 6:7 (5-7), 3:6
péntek: Juan Martin del Potro-Feliciano Lopez 6:4, 6:7 (2-7), 6:7 (4-7), 3:6 David Nalbandian-David Ferrer 6:3, 6:2, 6:3

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu