Szombaton már ünnepelhetnek a spanyolok

Szerző: SHLétrehozva: 2011. december 2. 22:04
A Spanyolország-Argentína Davis-kupa-döntőben az első nap után a házigazdák 2-0-ra vezetnek, miután a sevillai olimpiai stadion alkalmi salakján előbb Rafael Nadal simán kivégezte Juan Monacót, majd David Ferrer óriási csatában, 4 óra 43 perc alatt 6:2, 6:7, 3:6, 6:4, 6:3-ra győzte le Juan Martín Del Potrót. Így a szombati páros után akár kezdődhet is a spanyol fieszta.


 

DAVIS-KUPA-DÖNTŐ, SEVILLA, SALAK, 2. MÉRKŐZÉS:

Ferrer (spanyol)-Del Potro (argentin) 6:2, 6:7 (2-7), 3:6, 6:4, 6:3

Korábban:

Nadal (spanyol)-Mónaco (argentin) 6:1, 6:1, 6:2

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 Spanyolország javára.

NADAL MECCSÉRŐL ITT OLVASHATSZ! KATT!

Del Potrónak és az argentin csapatnak volt több veszítenivalója a pénteki második egyesben. Az első számú dél-amerikainak mindenképpen nyernie kellett volna a világranglista 5. Ferrer ellen, hogy a vendégeknek maradjon valódi esélyük az első Davis-kupa-diadalukra.

A tét eleinte mintha Del Potrót nyomasztotta volna, de az első játszma elvesztése után ellenállhatatlanul kezdte ütni vizet fakasztó tenyereseit. Úgy tűnt, a harmadik szett kulcsfontosságú, hiszen az argentin brékhátrányból, sorozatban öt gémet nyerve hozta a játszmát.

A negyedik felvonásban, 4:4-nél Del Potro néhány pontra állt a győzelemtől, de Ferrer feltámadt és kiharcolta a döntő szettet. A spanyol kispadról lelkesen szurkoló Rafa Nadal arca egyre feszültebb lett, de rendületlenül biztatta csapattársát.

Az ötödik felvonásban az argentin egyre fáradtabban mozgott, míg a spanyol úgy játszott, mintha akkor kezdték volna a csatát: gyorsan elhúzott 5:1-re, ezzel Nadal arcára is mosolyt csalt.  Ám a győzelemért adogatva megtorpant, de aztán második nekifutásra be tudta fejezni a felejthetetlen ütközetet.

Szombaton a párosban a Fernando Verdasco, Feliciano López kettős a Juan Ignacio Chela, David Nalbandian duóval játszik, s ha az argentinok nem nyernek, akkor a vasárnapi Nadal-Del Potro rangadónak már nem lesz tétje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadalnak nem lett igaza, de nyert
Hiába gondolta úgy Rafael Nadal, hogy az argentinok csak taktikáznak, és az idei Davis-kupa-döntő első mérkőzésén David Nalbandian ellen kell majd pályára lépnie, maradt az eredetileg nevezett Juan Mónaco. A Dk-ban az eddigi 19...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu