Nadalnak nem lett igaza, de nyert

Létrehozva: 2011. december 2. 16:39
Hiába gondolta úgy Rafael Nadal, hogy az argentinok csak taktikáznak, és az idei Davis-kupa-döntő első mérkőzésén David Nalbandian ellen kell majd pályára lépnie, maradt az eredetileg nevezett Juan Mónaco. A Dk-ban az eddigi 19 egyéni meccséből 18-at megnyert mallorcai nem jött zavarba és magabiztosan intézte el a világranglistán 26. dél-amerikai riválisát. Az első pillanattól ellenállhatatlanul teniszezve a sevillai olimpiai stadion alkalmi salakján 2 óra 26 perc alatt 6:1, 6:1, 6:2-re verte 27 éves ellenfelét. A második mérkőzésen David Ferrer Juan Martín del Potróval csatázik, de azon a mérkőzésen sem a vendégek az esélyesek.


Pályafutása harmadik Davis-kupa-fináléját játssza Rafael Nadal, aki eddigi egyetlen vereségét a Dk-sorozatban Brnóban szenvedte el 2004-ben Jiri Novaktól (6:7, 3:6, 6:7). Juan Mónacóval eddig háromszor találkozott, és a legutolsó mérkőzésüket ugyan az argentin nyerte 2007-ben Cincinnatiban kemény pályán (7:6, 4:1-nél Nadal visszalépett), de előtte salakon kétszer is a spanyol győzött. Ezúttal egy pillanatig nem kellett izgulniuk a hazai szurkolóknak, akiknek egyébként leginkább a vendég drukkerekkel kellett megküzdeniük, több ezren érkeztek Argentínából a Dk-döntőre.

Az első és a második játszmában is 1-1-ig tudott lépést tartani Mónaco a salakkirállyal, aki egyértelmű fölényben teniszezett, parádés megoldásokat produkált. A mérkőzés leglátványosabb gémjét a harmadik szett ötödik játéka hozta, amikor a két gladiátor egymást felülmúlva varázsolt. Brék lett a vége, amivel gyakorlatilag minden eldőlt. A lelátóról szurkoló János Károly király felállva ünnepelte Rafael Nadalt, de még az argentin drukkerek is megtapsolták a szenzációs labdamenetek után.

DAVIS-KUPA-DÖNTŐ, SEVILLA, SALAK, 1. MÉRKŐZÉS:

Nadal (spanyol)-Mónaco (argentin) 6:1, 6:1, 6:2
Ferrer (spanyol)-Del Potro (argentin), később

A három győzelemig tartó párharc állása 1-0 Spanyolország javára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu