Sarapova világelsőt vert Rómában

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 14. 18:07
Az Arn Grétát búcsúztató kínai Li Na csak az első szettben volt méltó ellenfele Samantha Stosurnak. A tavalyi Roland Garros-döntős ausztrál a rövidítést megnyerve került lépéselőnybe, majd a folytatásban már játékot sem veszített, és 1 óra 21 perc alatt jutott be a döntőbe a római salakpályás női tenisztornán. A másik ágon a világelső Caroline Wozniackit legyőző korábbi királynő Marija Sarapova jutott a vasárnapi fináléba.


Az orosz nyerők tömkelegét ütve (36-15 volt az arány javára) mindig akkor játszott igazán jól, amikor kellett: az első játszmában 5:5 után kilenc pontból nyolcat nyerve került előnybe, majd a másodikban 1:3-ról fordítva egy hatalmas tenyeressel győzött.

Sarapova ezzel 5-5-re áll az aktuális világelső ellen, Lindsay Davenport ellen 2-1, Amélie Mauresmo ellen 1-1, Justine Henin ellen 1-1, Serena Williams ellen 0-1, míg a 20 éves dánnal szemben pedig ezzel 1-1 a mérlege.

Döntős ellenfelét Stosurt, eddigi hét mérkőzésükön mindig legyőzte, sőt olyannyira jó a mutatója, hogy egy szettben közel hat éve nem engedélyezett négy játéknál többet számára. A finálé magyar idő szerint 14 órakor kezdődik.  

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA (RÓMA, 2 050 000 DOLLÁR, SALAK), NŐI EGYES
Elődöntő:
Stosur (ausztrál, 6.)-Li (kínai, 4.) 7:6 (8-6), 6:0
Sarapova (orosz, 7.)-Wozniacki (dán, 1.) 7:5, 6:3

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu