Rafael Nadal nem utazik Mar del Platára

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 10. 18:50
A világelső Rafael Nadal nem léphet pályára a spanyol teniszválogatottban az Argentína elleni, november 21-23-i Davis Kupa-döntőben, lévén jobb térde továbbra sincs jó állapotban. Erről a klasszis edzője, Toni Nadal beszélt. Az idén remek eredményeket elérő játékos már a sanghaji Mesterek Kupáján sem szerepelhet, a tornától éppen a DK-finálé miatt lépett vissza, mindenképpen segíteni szerette volna hazája együttesét.


„Nagyon nehezen képzelhető el, hogy bekerül a csapatba, mert a legutóbbi tesztek is kedvezőtlen eredményeket hoztak” – mondta hétfőn délelőtt az idén pályafutása legnagyobb sikereit elérő zseni trénre, egyben nagybátyja.

 

Nadal idén többek között a Roland Garroson és Wimbledonban is a legjobbnak bizonyult, a válogatottban pedig évek óta első számú játékosként számítanak a játékára. Az argentinok ellen még vele is nehéz dolga lenne a spanyoloknak, hiszen kemény pályán azért még ő is sebezhető.

 

„Nagyon kevés esélye lesz Rafának a játékra, ha játék közben nem szűnnek meg a fájdalmak” – tette hozzá Toni Nadal.

 

A legfrissebb hírek szerint a világelsőt most Barcelonában kezelik, újabb teszteken is átesett.

 

„Az orvosom szerint akkor gyógyulok meg, ha a szervezetem teljesen regenerálódik. Ennyi” – közölte hivatalos honlapján Rafael Nadal.

 

Az argentinoknál a két egyest David Nalbandian és Juan Martín del Potro viszi majd el, míg a párosban minden bizonnyal José Acasuso és Agustín Calleri áll ki.

 

A vendéglátóként tíz éve veretlen argentinok eddig kétszer szerepeltek a sorozat fináléjában. Először 1981-ben az Egyesült Államoktól, majd 2006-ban Oroszországtól szenvedtek vereséget.

 

A spanyolok kedden hozzák nyilvánosságra összeállításukat.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu