Nadal hiányában Granollers a csapattag

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 11. 17:30
A Spanyol Tenisz-szövetség kedden nyilvánosságra hozta az argentinok elleni Davis Kupa-döntőre készülő négy tagú válogatott névsorát: a világelső Rafael Nadal sérülése miatt Marcel Granollers a negyedik kerettag. Rajta kívül David Ferrer, Feliciano Lopez és Fernando Verdasco készül november 21-23-án Mar del Platán sorra kerülő fináléra.


Nadal hétfőn este jelentette be, hogy térdszalag-húzódása miatt a sanghaji Mesterek Kupája után a DK-döntőt is le kell mondania. Ezután megkezdődtek a találgatások a lehetséges helyettesről, akik közül Tommy Robredo azonnal közölte, nem vállalja a beugrást.

 

Emilio Sanchez szövetségi edző ezután úgy döntött, hogy a hagyományos világranglista szerint a 10. számú spanyolnak számító Granollerst hívja meg. Elvileg a Nadal, Ferrer, Verdasco, Lopez, Robredo kvintetten túl Nicolas Almagro, Carlos Moyá, Albert Montanes és Juan Carlos Ferrero is szóba jöhetett volna. Utóbbi négy játékos szintén Granollers előtt áll.

 

A 22 éves, friss DK-csapattag 2002-ben Nadal oldalán megnyerte a korosztályos csapatok számára kiírt világsorozatot, majd két évvel később párosban megnyerte a juniortornát a Roland Garroson. Idén Houstonban nyert először ATP-tornát.

 

Az argentinoknál a két egyest David Nalbandian és Juan Martín del Potro viszi majd el, míg a párosban minden bizonnyal José Acasuso és Agustín Calleri áll ki.

 

A vendéglátóként tíz éve veretlen argentinok eddig kétszer szerepeltek a sorozat fináléjában. Először 1981-ben az Egyesült Államoktól, majd 2006-ban Oroszországtól szenvedtek vereséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu