Nadal és Ferrer átgázolt a franciákon

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 16. 17:29
Fél lábbal a Davis-kupa-fináléban érezheti magát a spanyol teniszválogatott, miután Rafael Nadal és David Ferrer elsöprő győzelmével 2-0-ra vezet a franciák ellen.


A cordobai bikaviadalok helyszínéül szolgáló 14 ezres arénában először a US Open-döntőt hétfőn éjjel nagy csatában elvesztő salakkirály lépett pályára, és valóságos teniszleckét adott kedvenc borításán a doppingbotránya után ismét formába lendült Richard Gasquet-nak.

Nadal 30 nyerővel és alig 9 önhibával zárt, szinte lebombázta a pályáról riválisát, és nyomát sem mutatta a kimerítő küzdelemben Novak Djokovics ellen elveszített New York-i csata, sem pedig a hatórás időeltolódásból fakadó átállás fáradalmainak.

A vártnál sokkal könnyebben győzött Ferrer Gilles Simon ellen, bár a franciának brékelőnye volt az első játszmában, a hazi fiú fordított és nem nézett vissza, mindössze hat játékot bukva hozta a játéknap másik mérkőzését is a vendéglátóknak.

A spanyolok közel állnak ahhoz, hogy életben tartsák 1999 óta tartó hazai veretlenségüket, a négyszeres bajnok egyben egy sikerre került 2000 óta hatodik döntőjétől. A Világcsoport másik ágán Belgrádban a címvédő szerbek Argentínát fogadják.

DAVIS-KUPA, VILÁGCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, CORDOBA:
Spanyolország-Franciaország 2-0
Nadal-Gasquet 6:3, 6:0, 6:1
Ferrer-Simon 6:4, 6:1, 6:4
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu