Nadal döntőbe juttatta a spanyolokat

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 18. 14:29
Esélyt sem adott Jo-Wilfried Tsongának, és sikerével a Davis-kupa világcsoportjának döntőjébe juttatta Rafael Nadal a spanyol válogatottat vasárnap Cordobában.


A salakkirály emberfeletti teljesítménnyel nyerte meg mindkét mérkőzését a franciák elleni párharc során mindössze néhány nappal azután, hogy hétfőn éjjel elbukta a brutális US Open-döntőt Novak Djokovics ellen.

Előbb pénteken alig négy játékot engedélyezett Richard Gasquet-nak, majd a mumusának tartott, őt korábban kétszer legyőző Tsongát mosta le a pályáról úgy, hogy riválisának bréklabdája sem volt a mérkőzés folyamán.

Mivel korábban David Ferrer elverte Gilles Simont, így a spanyoloknak az is belefért, hogy szombaton elbukták a páros találkozót, hiszen behozhatatlan 3-1-es előnyre tettek szert, azaz a később rendezendő utolsó összecsapásnak már nincs tétje.

A Davis-kupa négyszeres bajnoka ezzel megőrizte 1999 óta tartó hazai veretlenségét, egyben 2000 óta hatodik döntőjébe jutott. Ellenfele a szerbeket verő argentinok lesznek.

DAVIS-KUPA, VILÁGCSOPORT, ELŐDÖNTŐ:
Spanyolország-Franciaország 3-2
Nadal-Tsonga 6:0, 6:2, 6:4
Verdasco-Gasquet 6:2, 6:1
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Dráma Sydneyben, Federer a földön aludna
Bár maga Roger Federer is úgy vélekedett a szombati páros elvesztése után, hogy csapata esélye a világcsoportba jutásra minimálisra csökkent, vasárnap Sydneyben a Royal Gold Club füvén a vendégek közel kerültek a csodához. Két...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu