Dráma Sydneyben, Federer a földön aludna

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 18. 13:15
Bár maga Roger Federer is úgy vélekedett a szombati páros elvesztése után, hogy csapata esélye a világcsoportba jutásra minimálisra csökkent, vasárnap Sydneyben a Royal Gold Club füvén a vendégek közel kerültek a csodához. Két nap után a házigazdák 2-1-re vezettek, de előbb Federer négy játszmában legyőzte Bernand Tomicot, majd a lábsérüléssel bajlódó Stanislas Wawrinka a döntő szettben 5:3-ra elhúzott a korábbi wimbledoni bajnok Lleyton Hewitt ellen, amikor sötétedés miatt félbeszakították a mérkőzést. Folytatás hétfőn.


Svájc még soha nem nyert Ausztrália ellen a Davis-kupában, de Roger Federer talán nem véletlenül vállalta, hogy New Yorkból, kivételesen a családja nélkül egyenesen Sydneybe repül, hogy ott segítse a válogatottat visszajutni a világcsoportba.

A másik meghatározó svájci teniszező, Stanislas Wawrinka azonban némi meglepetésre kikapott az első napon a fiatal Tomictól, majd Federerrel az oldalán a párost is elbukta, így valóban kilátástalan helyzetbe kerültek a helvétek, ráadásul szinte biztosnak tűnt, ha Federer egyenlít is, a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen Wawrinka nem tud pályára lépni.

Ehhez képest a korábbi világelső valóban a szokott módon tette a dolgát, legyőzte Tomicot, utána pedig a feltámadt Wawrinka heroikus csatában került közel a végső diadalhoz.

Roger Federer repülőjegye eredetileg vasárnap estére szólt, de azt mondta: „Ha Stan akarja, hogy ott aludjak az ágya mellett a földön, hogy elfelejtessem vele a gyermeke hiányát, vagy azt kéri, hogy fekvőtámaszokat nyomjak, amivel felrázom őt, akkor megteszem. Bármit kér, megcsinálom, maradok hétfőn is, ha akarja. Ha úgy gondolja, hogy menjünk le a Bondi Beach-re kikapcsolódni, azt is megszervezem" – Roger Federeren tehát nem múlik a győzelem, amihez Stanislas Wawrinkának négy pontot kell nyernie adogatóként, igaz hétfőn helyi idő szerint 11 órától Lleyton Hewitt kezd szerválni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu