Monfils is fejet hajtott Nadal előtt

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 14. 21:39
A világelső Rafael Nadal két szettben múlta felül a franciák kiválóságát, Gael Monfilst és döntőbe jutott az 1,445 millió euró összdíjazású rotterdami férfi keménypályás tenisztornán. Ellenfele a fináléban az a Andy Murray lesz, aki rendkívül simán, 6-1, 6-2-vel intézte el a horvát Mario Ancicot az első elődöntőben.


Eddig négyszer találkozott Nadal és Monfils, három alkalommal a spanyol diadalmaskodott, ám legutóbb, Dohában a francia örülhetett, két 6-4-es szettel verte a világelsőt.

A férfi tenisz aktuális uralkodója egyszer sem úszta meg szettveszteség nélkül a tornán, Bolelli, Dimitrov és Tsonga is csorbát ejtett mérlegén. A gall kakas, ha másban nem, ebben reménykedhetett, bár a francia stílusát ismerve ennél merészebb álmokat dédelgetett.

Adok-kapok módra kezdődött a meccs, előbb Nadal brékelt, majd Monfils vette el az ellenfél adogatását. Ezután egy nyugodtabb periódus következett, ám "Rafa" ismét elcsent egy játékot a franciától, és ez döntőnek bizonyult. A balkezes klasszis egyetlen ászt sem ütött, az utolsó gémig. Sima játék sem volt a meccsen, csak az utolsó lett 40-15.

Az első felvonáshoz képest egészen „szokványosan” indult a második rész, hozta mindenki a kötelezőt. Csakhogy az ötödik játékban aztán hiába kérte Monfils a közönség támogatását már-már Iszinbajevát idéző mozdulatokkal, a spanyol matador nem kegyelmezett. Újra megvolt hát a meccs befejezéséhez is elegendő brékelőny.

Nem volt persze sétagalopp behúzni a játszmát. Monfils erőteljes ellenállását bréklabdákkal bizonyította, de a hispán klasszis állta a sarat, és minden alkalommal képes volt saját javára dönteni veszélyes helyzetekben. A végén, 5-4 után aztán Nadal ismét megmutatta, miért is áll a férfi teniszranglista élén. Semmire hozta saját adogatójátékát és egy ásszal befejezte az összecsapást, így először a tornán két szettben diadalmaskodott és fináléba került.

Ellenfele a délutáni meccsen diadalmaskodó brit Andy Murray, aki imponáló magabiztossággal múlta felül horvát ellenfelét. Mondhatni a papírforma alapján alakult az első játszma. Murray rendkívül magabiztosan játszott, Ancic pedig mindössze egyetlen adogatójátékát tudott hozni, jellemző módon a szettet is egy hálóba ütött labdával vesztette el, így 6-1-gyel végződött az első felvonás.

A második sem indult szépen a horvát számára. Azonnal bréklabdához jutott a skót, és Ancic újfent ki nem kényszerített hibával vesztett játékkal ajándékozta meg ellenfelét. Murray 2-0-s vezetése után következett ismét egy elvesztett Ancic-gém, ezúttal semmire, nézni is rossz volt a hálóba vert abszolút ziccert.

Ezután már nem sok kérdés maradt, Ancic becsületből ugyan hozott két adogatójátékot, ám 6-2-re elbukta a második szettet és ezzel a meccset is.

A finálét vasárnap 14:00-kor vívja Nadal és Murray.

 

ROTTERDAM, 1,445 MILLIÓ EURÓ ÖSSZDÍJAZÁS, ELŐDÖNTŐ
Murray (brit, 2.)-Ancic (horvát) 6:1, 6:2
Nadal (spanyol, 1.)-Monfils (francia, 5.) 6:4, 6:4

 

SAN JOSÉ, 600 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, NEGYEDDÖNTŐ
Roddick (amerikai, 1.)-Haas (német) 7:5, 6:4
Blake (amerikai, 6.)-Querrey (amerikai, 3.) 7-6 (11-9), 6:3
Stepanek (cseh, 5.)-Widom (amerikai) 5-7, 6:0, 6:0

 

BRASIL OPEN, 562 EZER DOLLÁR, ELŐDÖNTŐ
Robredo (spanyol, 2.)-Acasuso (argentin, 4.) 6:2, 6:1
Bellucci (brazil)-Gil (portugál) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu