Még egy „Clásico” Barcelonában

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 23. 17:50
Monte Carlo után Barcelonában is összejött a spanyol álomfinálé. A világelső Rafa Nadal és a negyedik kiemelt David Ferrer dönthet egymás között a trófea sorsáról az 1,55 millió dollár összdíjazású salaktorna vasárnapi döntőjében. Ivan Dodig, az idény egyik felfedezettje nem okozott csalódást szombaton, de így sem tudta igazán megnehezíteni a mallorcai dolgát a négy között. Nadal ötszázadik győzelmét aratta pályafutása során.


Hatodszorra rendeznek spanyol házi döntőt ebben az évezredben Barcelonában, és sorozatban kilencedszer (!) lehet spanyol győztese a Trofeo Conde de Godónak. A favorit természetesen Nadal lesz (gondoljunk bele, összesen hatszor kapott ki ezen a borításon felnőtt játékosként), aki 2008 és 2009 után ismét Ferrerrel ütközik meg a csúcsmeccsen.

Nem ez az első salaktorna, amelyik az ő párharcukkal ér véget idén, s könnyen lehet, nem is az utolsó. A múlt héten, Monte Carlóban Nadal nyert két szoros szettben, de nem adta olcsón a bőrét a világranglista hatodik helyezettje.

Szombaton a Nisikori mellett az idény másik nagy felfedezettjének tartott horvát Ivan Dodigot ejtette ki Nadal az elődöntőben. Bár mindkét szettben elveszítette egyszer adogatását, így is simán hozta a kötelezőt Söderling hóhéra ellen. Nadal karrierje ötszázadik sikerét aratta szombaton, nála korábban csak Björn Bjorgnak sikerült eljutni eddig a mérföldkőig (23 évesen és hét hónaposan). Ferrer is tökéletesen hangolt, Almagrót verte imponáló magabiztossággal kora délután.

TROFEO CONDE DE GODÓ, OPEN BANCO SABADELL
ATP 500, SALAK, 1.55 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS
Férfi egyes, elődöntő
Nadal (spanyol, 1.)-Dodig (horvát) 6:3, 6:2
Ferrer (spanyol, 4.)-Almagro (spanyol, 8.) 6:3, 6:4

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal saját hazájában is próféta
A jelenlegi legjobb francia, a világranglistán 9. Gael Monfils sem tudta megállítani a salakkirályt. Barcelonában az ATP 500-as Grand Prix negyeddöntőjében Rafael Nadal magabiztosan, 1 óra 16 perc alatt 6:2, 6:2-re nyert a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu