Nadal saját hazájában is próféta

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 22. 14:11
A jelenlegi legjobb francia, a világranglistán 9. Gael Monfils sem tudta megállítani a salakkirályt. Barcelonában az ATP 500-as Grand Prix negyeddöntőjében Rafael Nadal magabiztosan, 1 óra 16 perc alatt 6:2, 6:2-re nyert a párizsi legény ellen. A spanyolnak ez volt zsinórban 28. megnyert meccse Barcelonában. Nadalnak sima lehet az útja a döntőbe, szombaton a négy között az Ivan Dodic-Feliciano Lopez találkozó győztesével mérkőzik.


Rafael Nadal a 2009-es Roland Garros negyedik fordulójában Robin Söderlingtől elszenvedett vereség óta nem kapott ki salakon. Az elnyűhetetlen mallorcai összesen 92 hete áll a világranglista élén és szombaton az elődöntőben pályafutása 500. egyéni megnyert meccsét ünnepelheti. 

Pénteken kora délután az a Gael Monfils állt a háló másik oldalán a barcelonai ATP 500-as Grand Prix első negyeddöntőjében, aki Nadal ellen eddigi nyolc meccsükből egyet tudott megnyerni (2009 Doha, 6:4, 6:4), előtte és utána mindig a spanyol volt a jobb.

Rafael Nadal szurkolóinak ezúttal sem kellett különösebben aggódniuk. Hiába szervált a francia rendkívül kiegyensúlyozottan (84 százalékban ütötte be első szerváit) ez sem segített rajta, az adogatóként mindössze nyolc pontot vesztett Nadal egyszer sem engedte fogadóelőnyhöz jutni a párizsit, miközben ő négyszer brékelte Monfilst.

TROFEO CONDE DE GODÓ, OPEN BANCO SABADELL
ATP 500, SALAK, 1.95 MILLIÓ EURÓ ÖSSZDÍJAZÁS
Nadal (spanyol, 1.)-Monfils (7.) 6:2, 6:2 

 

Címkék: Rafael Nadal
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu