McEnroe: Goran a fiatal, én meg a jóképű

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 10. 22:35
John McEnroe igazi hangulatember, ha veszít, az életkedve is elmegy, ha viszont nyer, humoristákat megszégyenítő poéngyárral bombázza környezetét, a pályán és azon kívül is. Az amerikai világklasszis Björn Borg legyőzése után soron következő ellenfelének, Goran Ivanisevicnek is üzent a sajtótájékoztatón, megjött az étvágya. A BlackRock Tour of Champions budapesti állomásának slágermérkőzésére rengetegen voltak kíváncsiak a Papp László Sportarénában.


Fotó: Kovács Attila

A sportág húzóneveit felvonultató négynapos tenisztorna legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén John McEnroe 6:4, 3:6, 10-8-ra verte meg ősi riválisát, Björn Borgot. A lelátón több mint négyezer-ötszázan tomboltak a két legenda virtuóz játéka láttán.

 

„John és Björn mindenkinek megmutatta, hogy ez több egy gálánál, ez egy igazi verseny – jelentette ki a McEnroe-Borg találkozót követő sajtótájékoztatón Taróczy Balázs versenyigazgató. – Újra bebizonyították, hogy mind a ketten fantasztikus játékosok, lenyűgöző volt a produkciójuk.”

 

 

„Jobban kezdtem, de aztán Björn is szépen-lassan belejött – jegyezte meg John McEnroe. - Az első szettet megnyertem, aztán a másodikban olyan ütéseket produkált, amelyekkel sokszor annak idején is nehéz volt mit kezdenem. A tie break mindig egy nagy lutri, egy szerencsés ütés mindent eldönthet. De úgy éreztem, meg kell nyernem a meccset, éppen ezért meg is nyertem.”

 

 

Eddig tartott McEnroe sportszakmai értékelése, egy másodperccel sem tovább. A pályán teniszleckét adott, azon kívül pedig humorbonbonnal szolgált, kezdetét vette a véget nem érő poénkodás.

 

Előbb megállapította, hogy Pete Sampras azért nem vesz részt a viadalon, mert tart tőle, majd pedig Goran Ivanisevicnek címzett rendhagyó üzenetet.

 

„Goran nagyon jól szervál, rengeteg ászt üt. De azért nekem is megy úgy ahogy az adogatás. Ellenfelem ráadásul meglehetősen fiatal, legalábbis hozzám képest. Hogy mi szól mellettem? Tapasztalt vagyok és jóképű!"

 

Björn Borg folyamatosan mosolygott a „szerény" szavak hallatán, ő jóval visszafogottabban nyilatkozott. No persze, elvégre a vesztes félről van szó.

 

„Nekem is jól ment a játék, de McEnroe-nak még jobban. Mindig úgy lépek pályára, hogy nyerni akarok, de ezúttal nem vagyok csalódott a vereség miatt. Gratulálok Johnnak, egészen kiváló volt ezen az estén!"

 

Amíg a torna kirakatemberei a sajtótájékoztatón szórakoztak, addig Goran Ivanisevic Pat Cash ellen ragadott ütőt. Nem is nyújtotta hosszúra második fellépését, Borg után Casht is legyőzte. Az ausztrált 6:4, 6:4-re intézte el.

TENNIS CLASSICS, 2. NAP:
Wimbledoni bajnokok csoportja, 2. forduló:
John McEnroe (amerikai) - Björn Borg (svéd) 6:4, 3:6, 10-8
Goran Ivanisevic (horvát) - Pat Cash (ausztrál) 6:4, 6:4
Roland Garros győztesek csoportja, 2. forduló:
Henri Leconte (francia) – Guillermo Vilas (argentin) 7:5, 6:3
Sergi Bruguera (spanyol) - Thomas Muster (osztrák) 6:4, 3:6, 13-11

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu