Ismét összecsaptak a teniszlegendák

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 1. 12:49
Ennél pazarabb négyest nehéz lenne összehozni egy múltidéző teniszgálára, ennek megfelelően tizenkilencezren tapsolták vörösre a tenyerüket a világhírű Madison Square Gardenben! A New York-i arénában négy korábbi világelső lépett pályára, igaz, az egyik találkozó idő előtt ért véget John McEnroe bokasérülése miatt. Rajta kívül Pete Sampras, Andre Agassi és Ivan Lendl ragadott ütőt, pazar bemutatóval kápráztatták el a fehérsport rajongóit.


 

A bázeli fenomén, Roger Federer ugyan 16 diadallal mindenkinél eredményesebb egyesben a Grand Slam-versenyeken, de a közelmúlt négy zsenije sem panaszkodhat: Sampras 14, Agassi és Lendl 8-8, míg McEnroe 7 alkalommal bizonyult verhetetlennek. Ez is mutatja, a rendezők hatalmas bravúrt könyvelhettek el azzal, hogy játékra bírták a nagy négyest.

Először a pályafutását csehszlovák színekben kezdő, majd amerikaira változtató Lendl és a balkezes klasszis, McEnroe csillogtatta meg tudását. Tény, már egyikük sem tartozik a villámgyors és pazar erőnlétű teniszezők közé, de talán éppen a korral járó „lassulás” miatt is élvezetesebb a produkciójuk, mint a mai kor izomembereié…Sajnos a Madison Square Gardenben kurta-furcsa vége lett a bemutatónak.

Reuters
McEnroe magyarázkodik Lendlnek Fotó: Reuters

McEnroe a gálára Samprasszal készült, de talán túlságosan is akart. A balkezes legenda ugyanis bokasérülést szenvedett, közel volt ahhoz, hogy lemondja a Lendl elleni összecsapást. Végül valahogyan „összedrótozták”, de csak kilenc gém erejéig bírta a megerőltetést. McEnroe 3:6-nál adta fel a találkozót, majd öccsének, a korábban szintén jó játékosnak számító Patricknak adott miniinterjút.

John McEnroe bevallotta, szándékosan vett fel „archív” tenisznadrágot a bemutatóra, nem is érezte rosszul magát a nyolcvanas évekbeli divatot követő sortban…Lendl erre elárulta, jövőre is szeretne játszani a Madison Square Gardenben, addigra beszerez egy akkori stílusú nadrágot, sőt faütővel próbál meg teniszezni.

A két ikon egyébként csúcsot jelentő 20 alkalommal találkozott ATP-verseny döntőjében, az örökmérlegben pedig 21-15-ös Lendl-sikert mutatnak a statisztikák.

Agassi és Sampras is „ezer éve” ismerik egymást, pályafutásuk szinte azonos időben kezdődött, és 2002-ig, illetve 2006-ig tartott.

A két szupersztár ezúttal is nagy csatát vívott, de nem feledkeztek meg a sportszerűségről. A nosztalgiaesten a profiként is eredményesebb Sampras nyert 6:3, 7:5-re, de ez természetesen már nem számít bele az örökmérlegbe, amelyet 20-14-re nyert, legalábbis a profi versenyeket tekintve.

„Azért jöttem el, hogy hellóval üdvözöljem azokat a szurkolókat, akik imádnak” – jegyezte meg Agassi.

A két klasszis profiként egészen eltérő attitűdöt „képviselt”, emiatt nem is alakítottak ki rendkívül szoros barátságot. Tisztelték egymást, de soha nem kerültek igazán közel a másikhoz.


A mostani gála előtt meg is kérdezték Agassit kettejük kapcsolatáról.

„Eszményi…” – jött a rövid és tömör válasz.

„Két éve nem beszéltél rólam ilyen szépen” – replikázott Sampras.

Agassi a kezdés előtt átvette egy gyermeksegítő szervezettől a Garden of Dreams Hero-díjat (Az álmok kertjének hőse), amelyet a lakhelyén, Las Vegasban végzett jótékonysági munkájával érdemelt ki.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu