Győzni jön Budapestre a Terminátor

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 29. 10:00
VIDEÓ! Budapestre látogat a tenisztörténet egyik legnagyobb alakja, világranglistát 270 héten át vezető, 94 ATP-versenyt, köztük 8 Grand Slam-tornát nyerő, Terminátor becenévre hallgató Ivan Lendl, aki október elején 14 év kihagyás után tért vissza Párizsban. A szombati 3. Tennis Classics gálán a cseh klasszis a svéd Mats Wilanderrel csap össze, de a magyar közönség a jelenkor két gladiátorát, a világranglista 5. és 6. helyén álló Robin Söderlinget és Tomas Berdychet is láthatja.


 

Bár az elmúlt két évvel ellentétben a legnagyobb magyar teniszgála programját egyetlen napba sűrítik össze, a színvonal biztosan nem csorbul, amelyre az első számú garanciát Ivan Lendl személye jelenti.

Az immár 50 esztendős legenda tizenhat éves fényes pályafutása végén 1994-ben vonult vissza a profi tenisztől, azután, hogy a Roland Garroson és a US Openen háromszor, az Australian Openen pedig kétszer diadalmaskodott (Wimbledonban kétszer döntőzött).

Karrierje lezárultával eltávolodott a sportágtól: golfozni kezdett és sokáig a 2000-ben a korábbi kiemelkedő játékosokat felvonultató Champions Touron sem lehetett látni. Váratlan visszatérését 2010 februárjában jelentette be, első tornáját pedig októberben Párizsban játszotta.

A francia fővárosban először budapesti ellenfelével, Mats Wilanderrel csapott össze, akitől 6:4, 6:3-ra kapott ki, majd egykori másik ősi riválisa, John McEnroe ellen 4:6, 2:3-nál sérülés miatt feladta a meccset.

Egy ideig kétséges volt, hogy vállalja-e a magyarországi szereplést, de Lendl a hírek szerint csütörtökön megérkezett Budapestre és javában készül a svéd elleni visszavágóra.

A gála üde színfoltja lesz a jelenkor két ismert alakja, a kétszeres Roland Garros-döntős Robin Söderling és az idei wimbledoni finalista Tomas Berdych csatája.

A svéd nyugodtan teniszezhet, hiszen biztosította helyét a szezonzáró londoni szupertornán (és vasárnaptól a valenciai ATP-viadalon lép pályára), ám az ifjú cseh ugyan jó eséllyel pályázik a Mesterek Tornájára, még nem sikerült megváltania jegyét a versenyre (a jövő héten Baselben kvalifikálhatja magát). 

Rajtuk kívül a közönség láthatja vegyes párosban Temesvári Andreát és Szávay Ágnest, illetve az est zárásaként a mókamester Manszur Bahramit.

TENNIS CLASSICS 2010 PROGRAM, KEZDÉS SZOMBAT 15 ÓRA:
Vegyes páros Szávay Ágival és Temesvári Andreával
Ivan Lendl-Mats Wilander
Tomas Berdych-Robin Söderling
Páros mérkőzés Manszur Bahramival
Lendl és Wilander emlékezetes csatája az 1987-es Roland Garros-döntőn 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu