Gyementyjeva elsőként jutott a négy közé

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 18:43
Két sima szettben győzte le az ötödik helyen kiemelt orosz Jelena Gyementyjeva a svájci Patty Schnydert az amerikai nyílt teniszbajnokságon a negyeddöntőben. Peking olimpiai bajnoka a legjobb négy között a Jelena Jankovics-Sybille Bammer párharc győztesével találkozik majd.


 

 

US OPEN, NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Gyementyjeva (orosz, 5.) - Schnyder (svájci, 15.) 6:2, 6:3

 

 

A találkozó előtt minden az orosz klasszis mellett szólt, hiszen tíz hellyel előrébb rangsorolták a világranglista-helyezése alapján a torna előtt. Emellett Gyemenytyjeva már három alkalommal játszhatott elődöntőt, ráadásul egyszer a fináléba is kvalifikálta magát, míg ellenfele a negyeddöntőbe kerüléssel 1998-as legjobb eredményét állította be.

 

A két játékos eddigi párharcaiban azonban nem ilyen egyértelmű az ötödik helyen kiemelt versenyző fölénye, ugyanis kilenc alkalommal győzte le svájci ellenfelét, míg Schnyder hétszer diadalmaskodott felette.

 

A találkozót 2004 döntőse kezdte jobban. Előbb 1:1-es állásnál vette el tizenötödik helyen rangsorolt riválisának adogatását, majd miután saját szerváit hozta, újra brékelt, és hamar 4:1-es vezetéshez jutott.

 

Igaz, ezután a svájci legalább annyira összeszedte magát, hogy nem került még nagyobb hátrányba, de ezzel is csak azt érte el, hogy 6:2-re vesztette el az első felvonást.

 

A második szett első brékje is Gyementyjeva nevéhez fűződött, és ekkor már úgy látszott, mintha Schnyder is belátta volna, hogy nincs esélye, de az orosz kiválóság 3-2-es vezetésénél a svájci visszajött a meccsbe, kiegyenlített.

 

Nem sokáig éltek a huszonkilenc éves versenyző reményei, ugyanis a következő játékban ismét elvesztette adogatását, és innen már nem volt visszaút.

 

Jelena Gyementyjeva így 6:3-mal húzta be a második játszmát, és ezzel sorozatban a tizenegyedik mérkőzését nyerte meg, ráadásul a US Openen még szettet sem vesztett. Az orosz klasszis a legjobb négy között a Jelena Jankovics ellen mérkőzik majd.


 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu