Djokovics: jöhet a Federer-verő Tsonga

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 13. 11:34
Valósággal átgázolt negyeddöntőbeli ellenfelén Novak Djokovics a montreali Rogers Cupon, 6:2, 6:1-re verte a francia Gael Monfilst, megszerezve 51. győzelmét idei 52. mérkőzésén. Serena Williams is továbbjutott a torontói elődöntőbe három szettben, a következő meccsen a favorittal, a fehérorosz Viktorja Azarenkával találkozik. Testvére, Venus Cincinnatiban sem indul a US Open előtt.


Djokovics az elődöntőben visszavághatott volna Roger Federernek a Roland Garroson elszenvedett vereségéért, a meccsből semmi nem lett, erről Tsonga már a nyolcaddöntőben gondoskodott.

Most a Federer-verő állhat nemes bosszút a wimbledoni vereségért (a legjobb négy között), és azért, hogy ilyen csúnyán elbántak honfitársával: a szerb világranglista-első csak három gémet engedélyezett Monfilsnak a negyeddöntőben.

Más kérdés, hogy nem Tsonga lesz a találkozó esélyese, pénteki nyilatkozata pedig arra biztosan jó volt, hogy megérezze a vérszagot Djokovics:

"Egy kicsit fáradt voltam, enervált, nem volt elég erő bennem. A Federer elleni meccs sokat kivett belőlem, nem tudtam felpörögni."

Egy szerb döntő nem lenne akármi Montrealban, még összejöhet, Berdych ugyanis elbukott Tipszarevics ellen. Fish a következő akadály.

A világranglista harmadik helyére hajtó Azarenka összesen hat gémet veszített Torontóban az elődöntőbe vezető úton, de most kemény próbatétel előtt áll, az a Serena Williams vár rá, aki korábban ötből négyszer megverte a párharcban.

ROGERS CUP, ATP 1000-ES VERSENY, MONTREAL (2 430 000 dollár, kemény pálya), NEGYEDDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)-Monfils (francia, 5.) 6:2, 6:1
Tsonga (francia, 13.)-Almagro (spanyol, 8.) 6:4, 6:4
Fish (amerikai, 6.)-Wawrinka (svájci, 14.) 6:3, 6:7, 6:0
Tipszarevics (szerb)-Berdych (cseh, 7.) 6:4, 6:4
ROGERS CUP, TORONTO (2 050 000 dollár, kemény pálya), NEGYEDDÖNTŐ:
Stosur (ausztrál, 10.)-Vinci (olasz) 6:4, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 13.)-Petkovic (német, 11.) 6:4, 6:3
Azarenka (fehérorosz, 4.)-Voszkobojeva (kazah) 6:1, 6:2
S. Williams (amerikai)-Safarová (cseh) 4:6, 6:3, 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer Nadal sorsára jutott, kiesett
Nem tudott visszavágni Roger Federer a wimbledoni vereségért Jo-Wilfried Tsongának, a francia kitűnő játékkal három szettben győzte le a nyolcaddöntőben a svájci zsenit, aki Rafael Nadal és Andy Murray után a harmadik...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu