Djokovics: csak a szokásos győzelem

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 13. 09:21
Novak Djokovics 34. mérkőzését is megnyerte 2011-ben, miután csütörtök késő este két szettben, 6:4, 6:1-re legyőzte Stanislas Wawrinkát a római ATP 1000-es tornán. A negyeddöntőben a svéd Robin Söderlinggel mérkőzik meg pénteken.


 

Harminchárom győzelem után aligha lehetett várni, hogy éppen Wawrinka állítja meg a világelsőségre pályázó Djokovicsot, és a számítások bejöttek.

A svájci csupán az első szettben tudta megnehezíteni a szerb dolgát, aki négy bréklabdát is hárított, egyszer pedig elvette ellenfele adogatójátékát – a lehető legjobbkor, 5:4-nél.

Wawrinkának négy labdája is volt, hogy egyenlítsen, és a sikertelen próbálkozások nem csak a szettbe, de a meccsbe is kerültek.

Ezt követően ugyanis teljesen összeesett, és a második felvonásban csupán arra futotta az erejéből, hogy 0:5-nél nyerjen egy becsületgémet.

Djokovics stílszerűen ásszal értékesítette első meccslabdáját és tett pontot a találkozó végére 1 óra 33 perc után.

A negyeddöntőben azzal a Robin Söderlinggel csap össze, aki a nyolcaddöntőben Nicolás Almagrót küldte haza.

RÓMAI ATP 1000-ES TORNA, NYOLCADDÖNTŐ (salak; 2,227 millió euró):
Djokovics (szerb, 2.)-Wawrinka (svájci, 14.) 6:4, 6:1

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer nincs a legjobb nyolcban
Egy éve, éppen Rómában fordult elő utoljára Roger Federerrel az, ami most, nem jutott a legjobb nyolc közé ATP-tornán. Akkor a lett Ernests Gulbis búcsúztatta, ezúttal Richard Gasquet szetthátrányból, egy rendkívül kiélezett...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu