Federer nincs a legjobb nyolcban

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 12. 20:21
Egy éve, éppen Rómában fordult elő utoljára Roger Federerrel az, ami most, nem jutott a legjobb nyolc közé ATP-tornán. Akkor a lett Ernests Gulbis búcsúztatta, ezúttal Richard Gasquet szetthátrányból, egy rendkívül kiélezett meccsen. A francia játszhat az elődöntőért a hetedik kiemelt cseh Tomás Berdych-hel.


Semmi sem lesz az idei év harmadik álomelődöntőjéből Nadal és Federer között. A mallorcai lassan melegedett be, de jó úton jár, a svájci viszont engedte, hogy kiénekeljék a szájából a sajtot, így egy nappal rajtja után máris csomagolhat Rómában.

A szervező olasz teniszszövetség elnöke, Angelo Binaghi titkon arról álmodott, Federer nyeri a tornát, már csak azért is, mert a Foro Italicón még soha nem termett számára babér, Nadallal és Djokoviccsal ellentétben.

A világranglista-harmadik jól is kezdett, ott folytatta, ahol Tsonga ellen abbahagyta, az első tíz pont az övé volt, s bár a szett végén egy kicsit magára húzta Gasquet-t – aki nullára brékelte –, így is a svájcié lett a játszma 6:4-gyel.

A második etap is Federer elképzelése szerint indult, 4:2-re vezetett, még 5:4-nél is volt két bréklabdája, mégis rövidítésre kényszerült, ahol Gasquet nyerte az utolsó öt pontot, így a szettet is.

A mindent eldöntő felvonásban mindketten nagyon vigyáztak adogatójátékukra, a tie breakben aztán a bázeli hibázott többet, ami a továbbjutásába került.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA - ATP WORLD TOUR MASTERS 1000
RÓMA, SALAK, 2,227 MILLIÓ EURÓ
Férfi egyes, nyolcaddöntő
Gasquet (francia, 16.) - Federer (svájci, 3.) 4:6, 7:6 (7-2), 7:6 (7-4)


Továbbment a világelső
Caroline Wozniacki egy sima (6:1) és egy nehézkesebb (7:6) szettben, egy óra 48 perc alatt legyőzte a belga Yanina Wickmayert a római WTA-torna nyolcaddöntőjében. Előzetesen arra lehetett számítani, hogy mindketten az erőteljes tenyeresekkel operálnak, ám ebben csupán a dán jeleskedett. Wozniacki negyedik trófeáját gyűtheti be a 2011-es évben Rómában, ha csütörtökön látott formáját hozza a folytatásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal magára talált és negyeddöntős
Válogatottbeli csapattársát, Feliciano Lópezt verte meggyőző játékkal Rafa Nadal a római salakos Masters csütörtöki játéknapján a Foro Italicóban. Már negyeddöntős a mallorcai, aki a világelsőség megőrzéséért, és hatodik római...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar királynője lehet Rómának!
Újabb teniszkrimit élt túl Rómában, a Foro Italico salakján a viadal egyetlen magyar résztvevője, Arn Gréta és bejutott a negyeddöntőbe! Szinte hihetetetlen, de ugyanúgy 3:6, 7:6, 7:6-ra és ugyanúgy több mint három órás csatában...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu