Csillaghullás Dohában

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 23. 23:38
Csak három kiemeltnek sikerült beverekednie magát a legjobb nyolc közé a dohai WTA-tornán, a két nagy favorit, Wozniacki és Zvonarjova mellett Jankovics járt sikerrel, Schiavone, Li és Peer ellenben csomagolhattak. A férfiaknál Federer könnyedén, Djokovics izzasztó meccsen jutott a legjobb nyolc közé Dubajban.


A régi-új világelső Wozniacki nem sokat teketóriázott az orosz Petrovával, két szettben, 6:3, 6:2-re verte egy és negyedóra alatt, hogy ringbe szállhasson az elődöntőért egy sokkal veszélyesebb ellenféllel, a top 10-be igyekvő Pennettával.

Schiavone Dubaj után Dohában is csalódást okozott, Peng lepte meg a második fordulóban, akinek honfitársa, Li még nagyobb pofont kapott, 6:2, 6:1-re győzte le a cseh Zakopalova. Ennél is van lejjebb, az esélyesebb izraeli Peernek nem sok köze volt a meccshez Bartoli ellen, összesen egy gémre volt képes. Ugyanilyen végeredmény született Jankovics meccsén is (6:0, 6:1), de ő nyert, a két nagy favorit, Wozniacki és Zvonarjova esti meccséig ő volt az egyetlen kiemelt, aki negyeddöntősnek mondhatta magát. Hantuchova tovább remekelt, ezúttal Dusevinát verte, volt miből erőt merítenie, az előző körben Azarenka skalpját gyűjtötte be.

A férfiaknál Federer már negyeddöntős Dubajban, miután 71 perc alatt lelépte a spanyol Granollerst. Mindkét szettben kiharcolt egy bréket a 67-szeres tornagyőztes, és harmadik meccslabdáját értékesítve tett pontott a találkozó végére. Az elődöntőért a Gulbis-verő ukrán Sztahovszkij keresztezi útját, még soha sem találkozott vele.

Djokovicsnak már jobban meg kellett erőltetnie magát, közel kétórás, közönségszórakoztató csatában győzött három szettben, amit Feliciano López bánt. A szerb címvédőt a nyolc között az idén már 12. sikerére készülő német Florian Mayer várja, emlékezhetünk, ő volt az, aki elintézte az Australian Open rajtján Davigyenkót, nem mellesleg az elődöntőig menetelt Zágrábban és Sydney-ben.

A csütörtöki program Petzschner-Berdych negyeddöntővel startol és a Simon-Gasquet francia házi rangadóval zárul.

A NEGYEDDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA
DUBAJ, ATP-TORNA, 2.33 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Petzschner (német)-Berdych (cseh, 3.)
F. Mayer (német)-Djokovics (szerb, 2.)
Federer (svájci, 1.)-Sztahovszkij (ukrán)
Simon (francia)-Gasquet (francia)

SH-tipp a tornagyőztesre: Federer.

DOHA, WTA-TORNA, 721 EZER DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Peng (kínai, sel.)-Bartoli (francia)
Wozniacki (dán, 1.)-Pennetta (olasz)
Hantuchova (szolvák)-Zvonarjova (orosz, 2.)
Jankovics (szerb, 5.)-Zakopalova (cseh)

SH-tipp a tornagyőztesre: Pennetta.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu