Bajban a házigazdák a Davis Kupában

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 22. 20:50
Négy szettben nyerte a párosmeccset a Feliciano Lopez, Fernando Verdasco duó a David Nalbandian, Agustin Calleri kettős ellen a Davis Kupa fináléjában Mar Del Platában. A közel három és fél órás csatában az ibériaiak remek játékkal verték az esélyesebb dél-amerikaiakat. A spanyolok ezzel a vasárnapi zárónap előtt 2-1-re vezetnek a házigazda argentinok ellen.


 

TENISZ, DAVIS-KUPA-DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS:
Lopez, Verdasco (spanyolok) – Nalbandian, Calleri (argentinok) 5:7, 7:5, 7:6 (7:5), 6:3
Összetettben: 2-1 a spanyolok javára

 

A pénteki nyitónap után mindkét ország csapata egy-egy nyert meccsel várhatta a párost, hiszen David Nalbandian David Ferrert verte simán, míg Feliciano Lopez nagy csatában verte az idei teljesítménye alapján egyértelműen esélyesebbnek számító Juan Martin del Potrót.

 

Az első szettben Nalbandian és Agustin Calleri összpontosított jobban, és három bréklehetőségéből egyet kihasznált, aminek az lett a végeredménye, hogy az argentin duó 7:5-tel behúzta az első felvonást.

 

A második játszmában a spanyolok kezdték az adogatást, így a dél-amerikaiak kapaszkodhattak végig, és a szett hajrájáig bírták csak, amikor a Lopez, Verdasco kettős 6:5-nél robbantott, elvette az argentin páros adogatását, és kiegyenlítette a szettek arányát.

 

A harmadik felvonásra a lélektani előnyben lévő spanyol kettős 2:1-nél megismételte az, amit megtett a második periódus végén, és ismét előnybe került. Lopez ezúttal is remekelt, átmentette egy nappal korábbi formáját, és ennek is köszönhetően már dupla fogadóelőnyben voltak az európaiak (5-1).

 

Aztán ezután megtörtént az, amire ilyenkor már senki nem számított, a házigazdák kiegyenlítettek így újra nyílt lett a meccs, és mivel a folytatásban semmi váratlan nem történ, így jöhetett a rövidítés. A tie break-ben a spanyolok nyertek 7-5-re, így egy lépéssel közelebb kerültek a mérkőzés megnyeréséhez.

 

A negyedik szettben 2-2-ig fej-fej mellett haladt a két duó, ám ott a vendéglátók adogatásánál három bréklabdához jutott a spanyol páros, és másodikat értékesítve játékelőnyre tett szert. Az argentinok összeomlottak, és a harmadik játszmához hasonlóan 5-2-nél már dupla fogadóelőnnyel vezetett a Lopez-Verdasco kettős.

 

Azonban nem adták ingyen a győzelmet a házigazdák. Két meccslabda maradt kihasználatlanul a spanyolok adogatójátékában, így el is bukták azt. Ám a következőben újabb két, az összecsapás végét jelentő labdához jutottak, s bár ekkor csak fogadtak a mérkőzésért, az összességében negyedik győzelmet érő pontnál már nem kegyelmeztek a hispánok.

 

A tegnapi meccsét elveszítő Juan Martin Del Potrónak vasárnap mindenképpen nyernie kell David Ferrer ellen, ha Argentína történelme első sikerével akarja megörvendeztetni közönségét.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu