"Semmi alapja, nem bundáztam!"

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 8. 18:27
Derült égből villámcsapásként érte Kenesei Krisztiánt a hír, miszerint a 2009 tavaszán lejátszott Újpest-Honvéd (3-0) bundagyanús meccsen az ő neve is felmerült a bochumi vádiratban. Az apró bökkenő, hogy Kenő akkor egyik csapatban sem szerepelt. A futballista sem érti, mi több, jogi lépéseket fontolgat.


A Blikk, majd ma a Nemzeti Sport Online is arról számol be, hogy Kenesei Krisztiánnak a neve szerepel a bochumi vádiratban. Mint ismert, a német városban tartják az évezred „bundabotrányának” perét. Az államügyészség szóvivője, Volker Talarowski azt mondta, hogy Kenesei Krisztián neve szerepel a vádiratban, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy csalással vádolnák.

"Abszurd a történet – mondta a haladasfc.nyugat.hu-nak Kenesei Krisztián. - Holnap egy fontos meccs vár ránk és ilyen képtelen dolgokkal kell foglalkoznom. Szögezzük le az elején, soha, de soha nem csaltam. Kellemetlen ez az egész, megviseli a családomat, egyáltalán nem vet rám jó fényt. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a barátaim, akik engem ismernek, tudják, hogy nálam jobban gólt rúgni, nyerni senki nem akar. Ennél többet nem tudok mondani, abszurd az egész. Semmi alapja nincs, nem is értem, hogy kerültem képbe. Évekig nem játszottam Magyarországon, aztán amikor hazatértem, bronzérmesek lettünk. Nyertünk, hoztuk a sikereket, utána megint megsérültem. Mindenesetre, ha eljön az ideje, megteszem a szükséges jogi lépéseket."

Keneseinek tiszta a lelkiismereteKenesei Krisztián elmondta, hogy beszélt Csertői Auréllal, aki azt mondta, próbálja magát túltenni az eseményeken a holnapi Kecskemét elleni fontos bajnoki előtt.

"Teljesen kizártnak tartom, hogy bármiféle valóságalapja legyen – reagált a hírre Deéry Attila, a Szombathelyi Haladás ügyezetője. - Noha az esetkor még nem voltam a Haladás ügyvezetője, de biztos vagyok Kenesei ártatlanságában. Krisztián egy csatár, mire lehetne őt rávenni? Arra, hogy rúgjon gólt?"

Az index.hu információi szerint egyetlen Haladást is érintő meccs szerepel a vádiratban: a Haladás – REAC, amikor 1-0-ra nyertek a vasiak. Az említett két meccsen kívül még kettő szerepel a bochumi büntetőeljárásban: a Debreceni VSC-Kecskeméti TE (3-1), illetve a ZTE-Vasas (3-1).

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bundabotrány: elkezdődött a per
A bochumi tartományi bíróságon a vádirat felolvasásával megkezdődött szerdán a legnagyobb szabású európai futball bundabotrány gyanúsítottjainak pere....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elcsalták az Újpest-Honvéd meccset?!
VIDEÓ! Egy kihagyott tizenegyest, két kiállítást és három gólt hozott az NB I 24. fordulójának nyitó meccse, a Honvéd vendégjátéka az Újpest otthonában 2009 tavaszán. A mozgalmas mérkőzésen az Újpest 3–0-ra nyert, de az...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu