BL: dán diót törne fel a Barcelona

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 19. 18:04
Hetedik alkalommal méri össze erejét a Barcelona nemzetközi kupamérkőzésen dán ellenféllel szemben, a mérleg meggyőző: öt győzelem és mindössze egy döntetlen.Most sem a koppenhágaiak az esélyesek, még akkor sem, ha ők vezetik a D-csoportot. Az északiak feladatát nehezíti, hogy a találkozóra a Nou Campban kerül sor.


BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
Barcelona, Nou Camp, vezeti: Stéphane Lannoy (francia)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
BARCELONA: Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Maxwell - Keita, Busquets, Iniesta - Messi, Villa, Bojan. Vezetőedző: Josep Guardiola.
KÖBENHAVN: Wiland - Wendt, Antonsson, Zanka, Pospech - Vingaard, Kvist, Claudemir, Bolanos - Grönkjaer, N'Doye. Vezetőedző: Stale Solbakken.  

A Barca dán együttessel legutóbb az 1998-1999-es kiírásban találkozott, a Bröndbyt otthon és idegenben is 2-0-ra verte.

A Köbenhavn szintén hatszor találkozott spanyol ellenféllel, háromszor kikapott tőle, háromszor pedig ikszelt. Spanyol földre utoljára a 2008-2009-es sorozatban utazott az északi alakulat, a valenciai túra 1-1-es eldöntetlennel zárult.

A dánok e pillanatban listavezetők, de amikor ezt megelőzően a BL-ben jártak (2006), a kvartett utolsó helyén végeztek, miután idegenben kikaptak a Celtictől, a Manchester Unitedtől és a Benficától is. 

2010-ben más a helyzet, hiszen előbb odahaza 1-0-ra legyőzték a Rubint, aztán a Panathinaikosz vendégeként nyertek 2-0-ra. Két meccs, hat pont, a barcelonai látogatás azonban kevés eséllyel kecsegteti őket - még akkor is, ha jóformán nincs olyan kiélezett mérkőzés, amelyen Dame N'Doye ne találna be. A Rubin és a Pana tudna erről mesélni...

Pique: Nem lesz egyszerű!  

Gerard Piqué, többek között ezért is, óva inti a csapatot és a szurkolókat az elbizakodottságtól. A katalánok világbajnok védője igazán nem ismeri a riválist, viszont megnézte annak eredménysorát.

"Mindenki azt hiszi, fel fogjuk falni a dánokat - kezdte a futballista. - Nos, korántsem lesz egyszerű a feladat, hiszen a dánok nem véletlenül elsők a csoportban, acélos kis együttesről beszélünk. Megverték a Rubint és a Panathinaikoszt is, hihetetlen formában játszanak,szóval igenis meg kell adnunk számukra a kellő tiszteletet."

És valóban: a Köbenhavn odahaza magabiztosan vezeti bajnokságot, a hétvégén 5-0-val küldte haza a harmadik Odensét és az elmúlt 11 meccséből 10-et megnyert. Vajon feltöri ezt a diót a Barcelona?

A D-csoport állása:
1. FC Köbenhavn 2 2 0 0 3 0 3 6
2. Barcelona 2 1 1 0 6 2 4 4
3. Rubin Kazany 2 0 1 1 1 2 -1 1
4. Panathinaikosz 2 0 0 2 1 7 -6 0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu