Godova: Ezúttal is kiválóra vizsgáztunk

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 8. 18:36
Kiemelten fontosnak tartja a hollandok elleni győzelmet Godova Gábor, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, amelyet a csapat a málagai Európa-bajnokságon aratott, hiszen a két együttes megmérkőzik egymással az olimpiai játékok csoportküzdelme során is. Az „Oranje” szakvezetője, Robin van Galen igazságosabbnak tartotta volna a döntetlent, ám úgy érzi, a vereség ellenére büszke lehet csapatára.


Magyarország 9-7-re verte Hollandiát az Eb negyeddöntőjében, így a mieink jutottak a kontinensviadal elődöntőjébe. A magyar kapitány, Godova Gábor elsősorban az eredményes védekezőjátéknak tudja be a sikert.

 

„Védekező embereink szokás szerint kiválóan teljesítettek, és az előrefelé játékban is egyre jobbak vagyunk. Győzelmünk már csak azért is különösen értékes, mivel a ’narancsosokkal’ egy csoportban szereplünk az olimpián” – nyilatkozta a mester a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.


A mieink kapusa, Horváth Patrícia rendkívül tömören foglalta össze a mérkőzést: „Rendkívül kemény meccs volt, jól védekeztünk, támadásban pedig jobban teljesítettünk, mint ellenfelünk”.


A holland szakvezető kiegyenlített játékra számított, és elmondása szerint azt kapta az összecsapástól, amit várt.


„Hétfőn úgy nyilatkoztam, egyenlő erők küzdelmét láthatjuk majd kedden, és nem is kellett csalatkoznom. Azt hiszem, a mérkőzést az első félidőben vesztettük el, miután a magyarok 5-3-as vezetésre tettek szert, és három centergólt is elértek.”


Van Galen úgy véli, ezen a tornán nem elsősorban az eredmény számít: „A görögök elleni helyosztón igazi ki-ki meccsre számítok, de nem az a lényeg, hogy mi lesz a végeredmény. Most az a legfontosabb, hogy minél jobban sikerüljön a felkészülésünk a nyári játékokra, és azt hiszem, eddig minden a legnagyobb rendben zajlik” – zárta mondandóját a szakember.


A magyar válogatott győzelmének köszönhetően bejutott az elődöntőbe, ahol Spanyolországgal találkozik csütörtökön, míg Hollandia a görögökkel játszik az ötödik helyért.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu