Verhetetlen a magyar pókerhős, Bélabácsi

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 25. 17:55
Lassan kijelenthetjük, egy embertől retteg az online pókervilág több milliós tábora, a 22 éves magyar profitól, Traply Pétertől. Bélabácsi a tavaszi bajnokságon (SCOOP - Spring Championship of Online Poker) élete legnagyobb sikerét aratta április elején, elmúlt vasárnap pedig egy éjszaka alatt öt kiemelkedő tornát nyert, így már a negyedik helyen áll a Pocketfives világranglistáján, ezzel a hosszú ideje uralkodó Turmezey Pétert megelőzve jelenleg a legjobb magyar versenypóker-játékos.


Finoman szólva is fut Traply Péter szerepe az utóbbi hetekben, egymást érik sikerei, győzelmei. Csak vasárnap öt jelentős tornát húzott be, mind mondja, jöttek számára sorban a lapok, megnyerte a kétesélyes partikat és váratlan húzásai is rendszeresen megfialtak.

 

Az eredmények nem maradtak elismerés nélkül, néhány hete még 32. helyen állt a PocketFives világranglistáján, jelenleg pedig már a negyedik helyen trónol, így megelőzte hónapok óta a legjobb magyar címét birtokló Turmezey Pétert.

 

A Breeth fedőnév alatt tevékenykedő másik honi ász, a nyolcadik helyre csúszott vissza. A SportHirado.hu megkeresésére elmondta, a SCOOP-on nem igazán jött ki számára a lépés, de érzése szerint nem játszott rosszul.

 

Hozzátette, többször kezdte jól a 63 versenyt felvonultató bajnokság tornáit, de a hajrában rendszeresen kellemetlen leosztásokban gyengült meg és esett ki.

 

„Például a 3,000 dolláros NL Hold'em viadalon, ahol legjobb eredményemet, egy 42. helyet szereztem, pont akkor érkezett néhány cooler parti, amikor a fizetős helyek között kezdtem belelendülni a játékba” – hangzott Turmezey Péter nyilatkozata.

 

A két ifjú ász figyelmét lassan a nyári világbajnokságra irányítja, előbb azonban Traply Péter a jövő heti EPT Monte Carlón szerepel, Turmezey ugyanakkor kihagyja a kiemelkedő versenyt, éppen a WSOP-ra való tekintettel.

POCKETFIVES PLB PÓKER-VILÁGRANGLISTA, 2009.04.23.
1. shaundeeb Egyesült Államok 10,889.97
2. moorman1 Egyesült Királyság 10,023.85
3. gboro780 Egyesült Államok 9,843.53
4. Belabacsi Magyarország 7,645.45
5. Bakes Egyesült Államok 7,601.96
6. mendieta19 Svédország 7,568.56
...8. breeth Magyarország 7,492.59

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu