Pókermilliárdos lehet a kirúgott diákból

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 9. 17:02
Hétfőn késő éjszaka eldől, ki lesz a 2009-ben a póker világbajnoka, azaz minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 8,547 millió dollár (1,6 milliárd forint) új tulajdonosa. A 6494 indulót számláló WSOP-főverseny (World Series of Poker) kilencfős fináléjának első felvonását ketten élték túl, az egyetemről nemrég kirúgott Joseph Cada, illetve az erdésznként tevékenykedő Darvin Moon.


 

 JOSEPH CADA

Cada alig 21 éves, minden idők legfiatalabb világbajnoka lehet, amennyiben megőrzi jelentős zsetonelőnyét az egy az egy elleni csatában. Útja a kártya világába az új generáció megannyi tagjához hasonlóan felsőfokú tanulmányainak feladásával járt. Nemrég rúgták ki a Macomb Community Egyetemről, bár az amerikai fiú mindezt aligha bánja.

Testvérével, Jerome-mal 16 esztendős kora óta pókereznek az interneten. Az elején megjárták a poklot, mikor nagy nehezen összegyűjtött 250 dollárjukat egy este alatt elbukták, de míg bátyja megelégelte a játékot, Joseph kitartott. Mire elkezdte az egyetemet már rutinos öregrókának számított, 2009-ben pedig végre elindulhatott a világbajnokságon. 

A főverseny előtt teljesen ismeretlen volt az élő versenyeken, igaz online körökben már kivívott magának némi hírnevet. Az első nap után vezetett, majd fordulókon keresztül a mezőnyben bújkált. A hajrában tűnt fel újra, a hatodik napon a 15. helyen, a hetediken a 12. pozícióban állt. A döntőbe ötödikként jutott, ám innentől álomszerű folytatás következett: 13 millió zsetonját megtízszerezte és óriási előnnyel kezdi a párbajt.

DARVIN MOON

A 45 éves Moon gyerekként kártyázgatott nagyapjával, de riválisával ellentétben azóta sem mutatott fel különösebb eredményt. Nemrég még erdész volt, ám néhány hónap leforgása alatt milliárdos lehet belőle.

Világbajnoki döntőjének története felettébb hihetetlen, a forradalmi Chris Moneymaker 2003-as győzelméhez hasonlít leginkább. Egy élő 130 dolláros selejtezőt megnyerve kvalifikálta magát a 10,000 dolláros tornára, ahol meg sem állt a döntő asztalig, olyannyira, hogy az első helyen várhatta a novembert.

Saját bevallása szerint szenzációs lapjárása volt, de a fináléban sem panaszodhatott, két parti érthetetlen feladásával is eljutott a párbajig. 58 millió zsetonja nagyjából annyi, mint amennyivel a döntőt kezdte, de bőven megmaradt minden esélye a végső sikerre.

WSOP, FŐVERSENY, 10,000 DOLLÁROS NL HOLD'EM, DÖNTŐ,
ZSETONÁLLÁS A PÁRBAJ ELŐTT:
1. Joseph Cada 135,950,000
2. Darvin Moon 58,850,000

DARVIN MOON KÉT PARTIJA ÚTBAN A NAGYDÖNTŐ FELÉ

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu