Mégsem lökött a pókervilág „idiótája”

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 6. 15:03
VIDEÓ! „Az idióta", sokan csak így ismerik azt a szerencsétlen román játékost, aki az elmúlt két hétben kétszer hívta fel magára a figyelmet pókeres körökben kiemelkedő eredményeivel. A nem túl barátságos kinézetű Christian Dramogirról van szó, aki 2008-ban az egyik leghíresebb kártyás botrányvideó kényszerű főszereplője lett.


 

Hogy mire fel a különösen negatív jelző? Ez annak a bizonyos Phil Hellmuthnak köszönhető, aki a legtöbb pókervilágbajnoki karkötővel rendelkezik, ám gyerekes viselkedése miatt kritikák állandó kereszttüzében áll.

Történt ugyanis, hogy a 2008-as világbajnokság ötödik napján, közeledve a döntő felé a derék román úriember sokadjára lépett partiba megkérdőjelezhető lappal, miközben az amerikai egyre csak bukta és bukta a pénzét.

Hellmuth, mint azt gyakran teszi, sikertelenségén és ellenfelei állítólagos gyenge játékán felhúzva magát panaszkodott híres barátjának, Mike Matusow-nak. Ekkor kezdte idiótának hívni Dragomirt, aki egy furcsa parti megnyerése után megmutatta lapját, a 10-4-et.

A „Pókerkölyöknél" itt szakadt el a cérna, vagy ötödjére sértette meg ellenfelét. Miközben az asztalnál ülők csak jót mulattak az egészen, a román megelégelte a dolgot, és a versenybírókhoz fordult, akik másnap 10 körös büntetésre ítélték a 11-szeres vb-karkötőst.

A versenyen végül Dragomir járt jobban, 29. helyével 193 ezer dollárral (35 millió forinttal) gazdagott, Hellmuth a 45. pozíciót szerezte meg, 154 ezer dollár (28 millió forint) ütötte a markát. A győztes akkor egyébként 9 millió dollárt, 1,65 milliárd forintot tett zsebre.

Az ESPN amerikai sportcsatorna közvetítésének elhíresült darabját vagy másfél millióan látták, de az internetes videoportálokon is közel egymillió ember tekintette meg az elmúlt három évben felvételt. Nem csoda, hogy rá sokan így emlékeznek.

Azóta keveset lehetett hallani róla, márciusban azonban döntő asztalra jutott a leghíresebb európai pókersorozat, az European Poker Tour (EPT) osztrák állomásán, 5. helyével 81 ezer eurót zsebelt be.

Kedden ugyanezen bajnokság berlini versenyén (ahol a győztes 1 millió euróval gazdagodik) zárta első helyen az 1. selejtezőnapot, két magyar, Czuczor Márton és Kövesi Attila is továbbjutott.

EPT BERLIN, 5 EZER EURÓS FŐVERSENY, ZSETONÁLLÁS 1/A NAP UTÁN:
1. Christian Dragomir román 205 500
2. Mayu Roca Uribe kolumbiai 190 000
3. Maximilian Heinzelmann német 186 400
...Kövesi Attila magyar 50 700
...Czuczor Márton magyar 30 400
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu